З архіву ПУ. "Нікому не раджу повторювати": Сумна історія українського заробітчанина з Польщі

У Варшаві талановитий перукар з України намагався легально влаштуватися на роботу. Однак його депортували з Польщі.

Історію заробітчанина розповів журналіст Олександр Івахнюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

"Талановитий перукар працював у центрі Варшави в чудовому місці біля чудового роботодавця - українки, до речі. Вона подбала про те, щоб він працював легально. Знайшла мене. Я подав йому документи на карту побиту (дозвіл на перебування в Польщі — ред.). Він її отримав місяців через п'ять. Потім зробили карту його дружині за пільговою ставкою", - розповів журналіст.

"Тому роботодавець цінував цього працівника. Працівник отримав "карту побиту" для себе і дружини і... вирішив звільнитися, тому що знайшов кращі умови. Подзвонив мені, питав поради. Я рекомендував звільнятися тільки тоді, коли новий роботодавець зробить документи. Що це недовго, що якщо він сам не буде робити - заплатить мені, і я зроблю. Не послухав. Вирішив - авось. Звільнився", - зазначив Івахнюк.

На новому місці перукареві не відразу оформили документи. Керівництво близько місяця обіцяло усе владнати. Проте в салон навідався інспектор праці з прикордонниками і поліцією.

"Пішов працювати у інший салон. Без оформлених документів. Новий роботодавець сказав - завтра. І завтра тривало місяць чи може більше. А пару днів тому у цей салон завітав інспектор праці з прикордонниками та поліцією. Перевірили документи. І повезли нелегально працюючого талановитого хлопця з картою побиту у аеропортівську плацувку стражі гранічної оформлювати. Як завжди оформлюють вони кілька днів. Людина у цей час сидить у каталажці разом з якимись асоціальними типами", - розповів журналіст.

"Вліпили депортацію на рік. Причина - нелегальна праця. Можна звиачайно подати апеляцію і чекати рішення на території Польщі. Але питання в іншому - навіщо працювати нелегально? Це завжди закінчується погано. А останнім часом перевірки почастішали. Хто спровокував перевірку? Бог його знає. Точно не я і точно не попередній працедавець. У нього вистачає своїх клопотів. Сумна історія, яку раджу нікому не повторювати. Як вам обіцяють кращу зарплатню - хай ця зарплатня буде записана у дозволі на роботу і в умові з роботодавцем. Бо за апeляцію доведеться платити більше ніж за подачу на карту побиту", - підкреслив Івахнюк.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...