З архіву ПУ. "Російські бойовики у Почаївській лаврі, або На СБУ чекає робота", - Грабовський

Після надання Україні Томосу про автокефалію церкви, Києво-Печерська і Почаївська лаври, що належать нині УПЦ МП, перейдуть під управління Української церкви.

Сергій Грабовський

"Києво-Печерська і Почаївська лаври є незаконно загарбаними Московським патріархатом, є центрами антиукраїнської пропаганди. Там руйнуються під виглядом перебудови пам’ятки історії церковної архітектури", - пише у своєму блозі публіцист, політолог, історик Сергій Грабовський влітку 2018 року, передають Патріоти України, і продовжує:

"І скажімо, Почаївську лавру охороняють російські бойовики з Придністров’я, тобто незаконні збройні формування. Я переконаний, і це багато разів було зафіксовано, що і в Києво-Печерській лаврі є подібні персонажі. Принаймні люди в монашому одязі і з військовою виправкою були там зафіксовані не раз. Тому це питання повинно було бути розв’язане вже давно.

Це питання не просто церковного життя, а національної безпеки України. Я вже не кажу про "моральні якості" певних високопоставлених представників тих начебто чернечих організацій, які там розквартировані.

Повторюю, це не справа суто церковна. Це справа Служби безпеки України. І якщо вона досі не розслідує те, що зафіксовано в мас-медіа і людьми, які не належать до цієї служби, то треба міняти керівництво Служби безпеки і добре його чистити, але не тільки з цього питання, а й багатьох інших."

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...