З архіву ПУ. Російський найманець, який воював проти ЗСУ на Донбасі, жебракує в Москві (фото, відео)

Окупант у 2014 році "добровольцем" поїхав у Донецьку область України, під Мар'їнкою отримав поранення ніг, і тепер не має засобів на існування, на работу влаштуватися не може.

Колишній російській найманець 32-річний Віктор Сорокін, який у 2014 році воював на Донбасі проти українських бійців, тепер у центрі Москви прохає милостиню. Відео з найманцем опублікували на відеохостингу YouTube, передають Патріоти України 6 лютого 2020 року.

На кадрах видно, як Сорокін сидить на Арбаті у військовій формі, тримає у руках світлину і просить допомогти грошима. Випадковим перехожим зі сльозами розповідає, що у 2014 році "добровольцем" поїхав у Донецьку область України. Під Мар'їнкою отримав поранення ніг. Тепер не має засобів на існування, на работу влаштуватися не може.

Відомо, що Віктор Сорокін на прізвисько "Вампір" - уродженець станиці Расшеватська Ставропольського краю РФ. Проживав у будинку №2 по вулиці Пугачова. Закінчив школу у Новоолександрівську та Суворівське військове училище у Москві. У 2008-2009 роках проходив військову службу у в/ч 2159 оперативно-військової групи спецпризначення у місті Сочі (Росія). Одружений з 39-річною Олександрою Сорокіною, яка проживає у Новоолександрівську. У соцмережах чоловік називає себе Віктором Трєвогіним.

Під час участі у російсько-українській війні на Донбасі виконував обов'язки стрільця у батальйоні "Вітязь" так званої Об'єднаної південно-східної армії.У коментарях до відео користувачі зауважили, що Сорокін сам знав, на що йшов. Адже найманство кримінально каране у РФ. Крім того, бойовики, які вціліли та повернулися з окупованого Донбасу в Росію, нікому не потрібні. Можновладці на чолі з Володимиром Путіним стійко дотримуються лінії, що Росія не бере участі у війні на Донбасі. А, отже, ні про яких поранених на цій війні громадян РФ не може бути й мови.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...