З архіву ПУ. "Сумнівів не повинно бути": Нащадок видатного українського гетьмана зробив заяву про мир із Росією

Також він розповів, якою бачить модель відносин України з Росією у майбутньому, після повернення Донбасу і Криму.

Нащадок останнього козацького гетьмана України Кирила Розумовського Грегор Розумовський вважає, що мир з Росією настане, але трапиться це лише тоді, як Володимир Путін покине пост президента цієї країни, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

При цьому 55-річний Грегор Розумовський, який свого часу жив на Балканах і був свідком, наприклад, як Хорватія силовим шляхом відновила свою територіальну цілісність, вважає, що українцям теж треба бути готовими до повномасштабної війни з РФ, аби відстояти свою свободу. "Думаю, що Україна має бути готовою і має готуватися до силового сценарію, але перед тим має сподіватись на мирне вирішення. Але не думаю, що буде мирне рішення з Путіним. Не думаю так. Буде колись мир із Росією, але не мир із Путіним. З кимось іншим у Росії. Але якщо мирний сценарій не буде можливим, не може реалізуватися - тоді так, бо я не бачу наразі альтернатив", - сказав нащадок гетьмана.

Також він сказав, якою бачить модель відносин України з Росією у майбутньому, після повернення Донбасу і Криму. "Треба, щоб російська сторона погодилась з тим, що Україна - це окрема нація, має окрему культуру, і що українська мова - це ніякий не діалект, а вона є окремою мовою. Треба, щоб Росія погодилась зі всіма цими речами. Також думаю, що вся історія з Православною церквою України - це дуже гарний розвиток подій. Я був дуже радий такому розвитку подій. Тут сумнівів не повинно бути", - зауважив Розумовський, який сприяє просуванню українських інтересів у західноєвропейських суспільно-політичних колах з кінця 1980-х років.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...

Перед терактом у Крокусі проходила спецоперація! Затримали групу бійців. Помітили дивну зброю - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:15

У Росії 22 березня стався теракт у «Крокус Сіті Холі». Загинуло багато людей, також є постраждалі. Незадовго до теракту біля «Крокусу» затримали групу спортсменів. Але чому? Що там відбувалося? Як Кремль заплутався у своїх словах коментуючи теракт? Куд...