З архіву ПУ. "Відрізали полоненим голови, знімали шкіру": Ветеран АТО розповів про шокуючі звірства росіян на Донбасі

За словами бійця, одному з його побратимів бойовики вирізали серце.

Дмитро Куліш

Російські найманці жорстоко катували українських полонених, відрізали голови, знімали шкіру та чинили інші важкі злочини. Про це повідомив екс-боєць батальйону "Донбас" Дмитро Куліш, який пройшов російський полон, на спільній прес-конференції з СБУ та МЗС, передають Патріоти України.

Куліш розповів, як потрапив у полон у серпні 2014 року при виході з міста Іловайськ. "Не всі повернулися з полону. Є випадки відрізання голів тим людям, які на відео були живі, потім вони були обезголовлені. Є випадки знімання шкіри, і багато ще звірств, які можуть підтвердити ті, хто там були", - розповів колишній полонений.

За словами бійця, одному з його побратимів бойовики вирізали серце. "У 2014 році нашого бійця батальйону "Донбас" російські найманці прив’язали на трос за вантажний автомобіль, тягали на тросові, потім йому вирізали серце, чому є фото- та відеопідтвердження", - розповів Куліш.

Він додав, що прикладів катувань за ці 4 роки можна наводити багато, і закликав вжити заходів для попередження тортур. "Людям, які перебувають у катівнях, найважливіша мати підтримку, знати, що їх там не кинуть. Тому прошу вас, наскільки у вас є можливості допомогти у цій проблемі заручників і військовополонених", - підсумував Куліш.

У свою чергу голова СБУ Василь Грицак додав, що задокументовано багато фактів, коли катування відбувалися на територіях РФ під керівництвом ФСБ. "Багатьох з тих, хто катував наших бійців, нами ідентифіковано. Декого з них ми знаємо за позивними. Я переконаний, що пройде час, і ми зможемо притягнути їх до відповідальності", – сказав Грицак.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Але спочатку треба зосередитись на Україні": У Росії заговорили про "повернення" Аляски

субота, 4 травень 2024, 16:29

Російські депутати всерйоз обговорюють можливість окупації Аляски. Про це пише наближений до Кремля Telegram-канал, передають Патріоти України. Автори стверджують, що градус напруги між Росією та США продовжує наростати. У Державній думі країні-агресор...

"Радив би ФСБ звернути на неї увагу": Жорін постібався з росіянки за "публічне приниження" Abrams

субота, 4 травень 2024, 15:47

Заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін дотепно "постібався" з росіянки, яка влаштувала "публічне приниження" американського танка Abrams у Москві, передають Патріоти України. У своєму Telegram Жорін опублікував фрагмент відео, на як...