З архіву ПУ. Виявляється, що ми роками їли "смертельно небезпечний" салат, - дієтолог Скиталінська

Цю "сенсацію" поширюють журналісти і блогери, навіть повторюють деякі лікарі...

"Чи багато ваших знайомих померли від того, що їли салат з огірків та помідорів? Жодного? Дивно, бо виявляється, що всі ці роки ми їли "смертельно небезпечний" салат. На щастя, всі вижили", - пише дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Огірки корисні. Особливо із шкіркою, бо майже всі найцінніші складові (вітаміни, мінерали і "сполука молодості" кукурбітацин зібралися саме в шкірці і відразу під нею. В тому, що під шкіркою, це майже все - вода, багато калію і трошки клітковини. Калорій мало так, що смішно називати - можете сміливо відро огірків ум'яти і не набрати зайвого (правда, "слабітєльний" ефект може надовго закарбувати огіркову дієту. в пам'яті).

А огірки з помідорами? Останніми роками майже завжди запитують, чи можна огірки поєднувати із помідорами? Я спочатку дивувалась - чому ні? Коли погуглила, то прозріла: виявляється, що це може бути смертельно небезпечним!

Цю "сенсацію" поширюють журналісти і блогери, навіть повторюють деякі лікарі. Пояснюють цю "несумісніть" тим, що в огірках є фермент аскорбіназа, а у помідорах - аскорбінова кислота (вітамін С), який ця аскорбіназа нищить і ми їмо чортішо, а не салат. Ніякої користі, лише небезпека.

Насправді ферменту аскорбінази дуже мало в огірках, а в помідорах - мало вітаміну С. Крім того, природній вітамін С завжди захищений від руйнування біофлавоноїдами, а у помідорах їх багато. І тоді, коли прожована суміш огірків та помідорів потрапить у шлунок, аскорбінази там залишаться сліди, та і ті будуть інактивовані шлунковим соком.

Крім того, додавання бальзамічного оцту або лимонного соку ще більше зменшує активність аскорбінази. Тому продовжуйте їсти огірки з помідорами, додавайте до них багато зелені, особливо петрушки, а також - цибулі і часнику. Мало того, що виживете, ще й можете прожити довше, якщо такі салати будуть щодня у вашому раціоні".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...