З архіву ПУ. Зеленський в Омані на таємних переговорах з Сурковим відкинув план "турборежиму" здачі країни: Вадим Лабас підозрює, що Росія навмисно збила "Боїнг" МАУ, задля помсти та попередження

Катастрофа українського пасажирського літака авіакомпанії "Міжнародних авіаліній України" у Тегерані могла бути зовсім невипадковою. Про це в ефірі "Прямого" у січні 2020 року наголосив громадський діяч Вадим Лабас, зазначають Патріоти України.

Лабас припускає, що Зеленський міг таємно зустрічатися в Омані з російською делегацією на чолі з Сурковим. Таємна зустріч на нейтральній території, за припущенням громадського активіста, була викликана бажанням росіян обговорити питання щодо України за підсумками зустрічі у Нормандському форматі. Також, як наголошує експерт, варто зазначити, що Зеленський полетів разом з Єрмаком (своїм помічником з міжнародної політики).

Лабас розповів, що росіяни "готували" Зеленського до переговорів і через підконтрольний собі ресурс "Страна.юа" "злили" його місце перебування. Тим самим дестабілізуючи його психологічний стан.

7 січня літак з Медведчуком прибуває в Оман. 8 січня, ближче до першої години ночі, до Оману прибуває літак, який в підсумку відвезе Зеленського до Києва.

"Російська делегація прибула в Оман о першій годині ночі. Через три з половиною години збивають наш боїнг. Як я це бачу? Вони зустрілися, обговорили, але не добилися якихось відповідей, які хотіли б. І перенесли зустріч на ранок. І для того, щоб бути більше переконливими, а росіяни люблять говорити зі сторони сили, вони роблять такий теракт. На ранок видають вимоги", - розповів Лабас.

Експерт пояснює, що Оман обрали не випадково, а для того, щоб залишитися більш непоміченими для зовнішньої розвідки. Однак у представників держави-агресора був кривавив "туз у рукаві". Переконавшись, що Зеленський прилетить вони вирішили для переконливості підкріпити свої пропозиції жахливим злочином у Тегерані проти українського авіалайнера.

Результатом цих переговорів є те, що Зеленський, скоріш за все, відкинув план "турборежиму" здачі країни. Аналізуючи цю інформацію, експерт пояснює, що Іран збив український літак зовсім невипадково. Крім того, він пояснює, що аргументи Ірану, який взяв відповідальність за авіакатастрофу, не є дуже переконливими.

"Я б не роз'єднував дві події, які ми зараз будемо розглядати: теракт з нашим боїнгом і "відпустка" Зеленського в Оман. Почнемо з теракту. Я прив'язуюсь до цього теракту тому, що ці події відбувалися одночасно. Що ми маємо по боїнгу? Ми маємо по боїнгу те, що Іран визнає, що збив, але каже, що помилково. 18 літаків за годину до збиття боїнгу проходили по тому ж коридору. Тобто ми розуміємо, що версія Ірану, що вони прийняли це помилково за ракету виглядає не дуже впевнено", - розповів він.

"Вранці Росія продовжує переговори з позиції сили і погроз. І в 11, літаком Медведчука, відбувають до Москви, люб'язно надавши Зеленському свій літак для якнайшвидшого повернення до Києва", - говорить громадський діяч.

За його словами, все це пояснює реакцію Зеленського на інформацію про збитий боїнг. І те, що він не скликає з відпусток все своє вище керівництво.

"Йому не потрібна ця інформація. Він прекрасно знає, що відбулося насправді. І зараз він в процесі прийняття рішення куди і як рухатися далі - прийняти умови росіян, або почати відстоювати свою країну", - резюмує він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Цікава статистика: Журналісти підрахували, скільки людей вбили російські військові після повернення додому за два роки

четвер, 25 квітень 2024, 20:17

Окупанти, які повернулися з війни проти України у РФ, впродовж двох років убили понад 100 людей. Найчастіше вони розправлялися з родичами та знайомими. Про це повідомило російське видання "Верстка" у четвер, 25 квітня, передають Патріоти України. Видан...

Досі вважає Путіна "впливовим політиком": Славу Дьоміна жорстко засудили за інтерв'ю з Анною Алхім

четвер, 25 квітень 2024, 20:06

Українського ведучого Славу Дьоміна засудили в Мережі за інтерв'ю зі скандальною блогеркою з Дніпра Анною Алхім, яка раніше висловлювала захоплення диктатором Володимиром Путіним. В інтерв'ю з Дьоміним вона заявила, що Путін «нагинає весь світ» і знову...