З ополчення ДНР - у комбати ТРО. А що так можна було? - політолог

"До ТРО в української влади якесь дивне ставлення. Якщо спорядження - то за залишковим принципом, якщо у бій - то в безнадійний. А якщо керувати силами ТРО - то має людина, яка очолювала силовий розгін Євромайдану. Тепер - комбатом призначають людину, причетну до ополчення "ДНР". Когось іще щось дивує?" - пише політолог Тарас Чорновіл у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Багатьох ще дивують отакі інциденти... За інформацією Громадського телебачення, новопризначений командир 107 батальйону ТРО Сергій Салаватов має зв'язки з бойовиками так званої ДНР. Насправді, після недавніх чисток і замін, таких ватних кадрів у військах на командирських посадах стало набагато більше. Мене якраз реально здивувало те, що за цим повідомленням командування сил ТРО призначило перевірку.

А чого можна сподіватися, коли сили Тероборони очолює генерал Ігор Плахута, який командував внутрішніми військами при розгоні Майдану. А нинішні тероборонівці переважно тоді стояли на Майданах проти плахут, беркутні й вевешників. От і поставили, щоб розібрався з надто патріотичними. Основна маса сил тероборони - це колишні добровольці, які вже 24 лютого пішли захищати свої міста й села, заступили на блок-пости, збиралися в загони на заклик місцевого самоврядування чи й певнних політичних лідерів, як у Києві наш 206-ий. І не чекали наказів Зеленського та командування. Потім вони переважно прийняли присягу й стали вже частиною військ Тероборони ЗСУ. Назва та сама, а ставлення діаметрально протилежне.

Спершу ними командуванв Баргилевич, нинішній очільник Генштабу, який до самого вторгнення цілком санкціоновано саботував створення цього роду військ і заблокував формування й озброєння тероборони в багатьох регіонах. Після погрому в лютому там уже докотилися до Плахути. Тому ставлення до військ ТРО, як до м'ясного резерву - таке саме, як і в рашистів. Це легка піхота без технічного підкріплення, яку норовлять кидати на реальне знищення. Народний герой Олександр Мацієвський із Чернігівської бригади, Ніжинського батальйону ТРО (вороги його розстріляли за слова "Слава Україні!") загинув, бо їхній підрозділ відправили займати позиції в лісі, який уже був у ворога. І про це не могли не знати. Посмертним Героєм України в нас уміють відкуплятися...

Істрія із ТРО під Вугледаром узагалі кричуща. Це коли застрелився один із реально шанованих бійцями комбат, який отримав наказ послати своїх солдатів на абсолютно безглузду й неминучу смерть. Це тільки два - із тисяч випадків. Ставлення до ТРО - це якраз і є ставлення влади до добровольців, які проявили власну ініціативу захищати Україну, коли інші очікували на Київ за три дні, Україна за 2-3 тижні...

Тут скрін повідомлення про ситуацію в 107 батальйоні. І фото типового загону ТРО. Так, отак багато хто з цього війська виглядає. Це ті, які покинули район під Вугледаром і після самогубства комбата пішли до Вознесенська. А на них потім усі, включно з ніби ж притомними людьми, почали всіх собак вішати. Тільки б Зеленського з його ватниками відбілити...".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перші дні вторгнення: про втіків і невтіків

субота, 19 жовтень 2024, 17:42

«А ви що, не повтікали?» – така реакція бійця ТРО на моє посвідчення на блок-посту в центрі Києва десь 27-28 лютого 2022 року є для мене досі одним із символів часу. Я тоді поспішав, як і кожного дня, в офіс на Лаврський – який став місцем дислокації 2...

Місцеві кажуть, що там виробляли ще дещо: У Ростові після вибуху загорівся цех з виробництва металопластикових вікон (фото, відео)

субота, 19 жовтень 2024, 17:06

В суботу, 19 жовтня, в Ростові-на-Дону пролунав вибух в цеху з виготовлення металопластикових вікон, внаслідок чого загорілася покрівля. Місцеві зауважували, що там нібито налагоджено виробництво пластикових частин БПЛА. Про це повідомляють в російськи...