"З усіх намагань влади завдати шкоди Порошенку, історія з картинами - найбільш ганебна і огидна", - Дмитро Вовнянко

"Ще одна перемога адвокатів Петра Порошенка. Київський апеляційний суд вдруге скасував арешт колекції картин Петра І Марини Порошенків. Так-так, тих самих картин, які ДБР штурмував за допомогою спецпризначенців", - пише блогер і журналіст Дмитро Вовнянко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Взагалі з усіх намагань влади завдати шкоди Петру Порошенку, історія з картинами найбільш ганебна і огидна. Намагання силовиків накласти лапу на твори мистецтва бридка за своєю сутністю. Твори мистецтва існують для того, аби передавати людям енергетику закладену в них творцем. Вони мусять виставлятися - і Петро і Марина Порошенки регулірно влаштовували виставки своїх картин. Всі ті картини були куплені задовго до походу Порошенка в президенти.
Очевидно, заарештовувати картини Порошенка ДБР кинулася не через їх величезну значущість у нечуваній кримінальній справі, а банально для шантажу. Те як псуються речові докази зібрані цією службою, відомо гарно - згадаймо бронежилети по справі генерала Марченка, які зберігали в сирому приміщенні під потоками води (кевлару вода протипоказана). Уявіть на що перетворилися б в сховищах ДБР картини відомих майстрів?
Мета шантажу також була очевидна. Порошенка примушували покинути політику і уїхати з України. Ішлося про твори на величезну суму грошей. Власне - і зараз влада робить те саме. Проте.
Спробі вахлаків з ДБР відібрати картини перешкодили прибічники Порошенка і ветерани. Спроби накласти арешт на картини відбивали адвокати Порошенка. Коли суд один раз відмінив арешт картин, їх зааерштували вдруге.
І от - перемога. Арешт знятий. Ще одна справа сфабрикована ДБР розвалилася. Далі буде. А слідчим нагадаєм - в базу "Миротворця" кілька їхніх колег уже потрапили. Будуть інші бази інших відомств куди вони потраплять обов'язково".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...

Окупанти хотіли вкрасти українську міну, але щось пішло не так (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:44

Українські захисники з тактичної групи «Адам» влаштували пастку для надмірно цікавих російських загарбників. Відповідним відео поділився у себе у Telegram-каналі журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. Скориставшись непереборною тягою окупа...