За чим на території РФ слідкують розвідувальні літаки США: Авіаексперт поділився думкою щодо сигналу Кремлю

Запуски двох рідкісних американських літаків Boeing RC-135 Cobra Ball поблизу російського кордону на Алясці - це попереджувальний сигнал від США про готовність відповісти на ядерний шантаж Росії. Про це розповів авіаексперт Валерій Романенко, передають Патріоти України.

«Ці польоти треба сприймати як попередження. Американці слідкують за ситуацією у РФ, і це один із проявів такого моніторингу ситуації за російськими ядерними силами», — вважає Романенко.

Експерт розповів, що це за літаки і з якою метою використовуються: «Boeing RC-135 Cobra Ball — це спеціалізовані розвідувальні літаки, випуску 1969−70 року, оснащені дуже складним розвідувальним обладнанням. <...> Вони дійсно призначені для патрулювання вздовж російських кордонів, з метою виявлення тестових і перевірочних випробувальних пусків російських ракет».

За словами експерта, ці літаки здатні на дистанціях 400−500 кілометрів відслідковувати траєкторію польоту ракети, визначати її параметри та використовувати цей аналіз для досить точного встановлення місця пуску.

Романенко вважає, що польоти цих літаків були тренувальними, хоча їх дуже рідко підіймають у небо. На його думку, у світлі останніх погроз Кремля про застосування ядерної зброї, таким чином США попереджає Росію:

«У будь-якому разі це попередження від Америки про те, що вона готова, відслідковує ситуацію в Росії та будь-які ворожі рухи в її сторону будуть негайно покарані. <...> Україні нічого з цієї ділянки не загрожує, в сенсі [ядерного] ракетного удару. Бо у Радянському Союзі було два угруповання [ядерних] ракет, які знаходилися в Україні та Білорусі, і воно було націлене на Європу. Інше, на території Росії, — націлене на Сполучені Штати. Тобто з Далекого Сходу запуски по [території] України фактично нереальні», — вважає Романенко.

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...