За кілька місяців Велика Британія стала одним з двох найдієвіших союзників України. Підтримка Лондона унікальна. Що говорять експерти про новий альянс

Попри це візит прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона 1 лютого виділявся на тлі решти. За останні кілька місяців Велика Британія стала одним із головних прихильників України на міжнародній арені, зазначають Патріоти України.

27 січня Верховна Рада ратифікувала британсько-український договір загальною вартістю 1,7 мільярда фунтів на будівництво військово-морського комплексу.

Меморандум між Україною та Великою Британією про спільне будівництво військово-морських баз було підписано у червні 2021 року. Документ передбачає реконструкцію українських суднобудівних підприємств та спільне проєктування й будівництво військових кораблів.

Слухайте подкаст на цю тему

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, Україна переходить до «практичної стадії будівництва двох військово-морських баз у Бердянську та Очакові та інших контрактів у рамках домовленостей зі Сполученим Королівством».

У січні Велика Британія надала Україні додатково 2000 систем NLAW, протитанкових ракет малої дальності, в межах оновленого пакета допомоги Великої Британії.

1 лютого Велика Британія також оголосила про надання кредиту Україні у розмірі 88 мільйонів фунтів на підтримку«стабільного управління» та «енергетичної незалежності».

Президент Володимир Зеленський, виступаючи у парламенті 1 лютого, оголосив про створення«нового формату політичного співробітництва в Європі між Україною, Британією та Польщею».

Під час пресконференції у Києві Джонсон також заявив, що санкцій проти Росії будуть«автоматичними» і їх буде застосовано«у ту хвилину», коли російські солдати перейдуть кордон.

НВ поговорив з політичним експертом Олександром Крайовим та британським журналістом та письменником Беном Джудою про те, чому Британія зацікавлена у допомозі Україні, як внутрішній порядок денний впливає на зовнішню політику Бориса Джонсона і як союз України та Британії може змінити розстановку сил у Європі.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...