За Кліщіївкою росіян уражають касетними снарядами

На бахмутському напряму за селом Кліщіївка українські сили знешкоджують російську піхоту касетними снарядами.

Бойову роботу військових на цьому напрямку показали аналітики з DeepState.

Для ураження російської піхоти застосовують 155-мм касетні снаряди M864.

Вогонь корегують за допомогою розвідувального безпілотника, який оснастили тепловізором.

Позиція росіян, яку обстрілюють американськими снарядами, знаходиться між селом Кліщіївка та селом Опитне.

На оприлюдненому відео видно, як суббоєприпаси розриваються по колу, такий ефект мають саме американські касетні снаряди M864.

У касеті снаряда M864 розміщено 72 бойові елементи. Це 48 дрібних кумулятивно-уламкових боєприпасів M42 і 24 більш великих M46.

Під час підриву елементи обох типів розкидають уламки в радіусі кількох метрів.

Касетні снаряди M864 українських військових. Липень 2023. Україна. Фото: Ukraine Weapons Tracker

Імовірно, російські військові на цих позиціях концентрують піхоту, яка має брати участь у боях за Кліщіївку.

Нещодавно командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський розповів, що Сили оборони у найближчий перспективі мають намір звільнити цей населений пункт.

«Зараз ви (захисники – ред.), як завжди, на вістрі удару, на вістрі бойових дій. Ви знаєте, що в нас є цей (населений) пункт Кліщіївка, який треба дотиснути. І тут без перебільшення виключно ваша роль, ваша відвага, ваша мужність, ваші навички. І я не знаю нікого іншого, хто може виконати ці завдання», – сказав Сирський.

Кліщіївка та місце ударів касетними снарядами Нагадаємо, наприкінці серпня українські сили розбили російську бронетехніку, яка намагалася наступати у районі Кліщіївки.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...