За кожну банку переплачують 1000 грн та більше: Харківська поліклініка купує дитяче харчування за завищеними цінами

Харківська міська поліклініка №9 купує у ТОВ "Амікум Плюс" дитяче харчування на 1,5 мільйона гривень. Проте ціни на харчування виявилися більшими, ніж в інших замовників, яким поставляє продукцію ця фірма. Угода підписала тимчасово виконуюча обов'язки директора поліклініки Вікторія Мушинська. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro, передають Патріоти України.

Зокрема, банку харчового спецпродукта "ФКУ Нутрі 2 Концентрат" харківська поліклініка купує за ціною 4576 гривень без ПДВ або 5492 гривні із ПДВ. Зазначимо, таке харчування використовують для хворих на фенілкетонурію, яка є спадковою хворобою, дефект обміну амінокислот.

За банку "ФКУ Нутрі 2 Енерджі" сплатять 2297 гривень із ПДВ або 2756 гривень без ПДВ. Банка "ФКУ Нутрі 2 Концентрат" обійдеться у 5239 гривень без ПДВ і 6287 гривень із ПДВ. Банка "ФКУ Нутрі 3 Енерджі" коштуватиме 3008 гривень без ПДВ і 3609 гривень із ПДВ.

Однак іншим медзакладам "Амікум Плюс" продає продукцію дешевше. 15 січня фірма запропонувала амбулаторії у Дніпрі послуги із постачання продукції. Виявилося, що банку "ФКУ Нутрі 3 Концентрат" вона готова продати за 4623 гривні із ПДВ, що на більше ніж 1600 гривень дешевше за пропозицію для харківської лікарні. На цій позиції переплата може скласти 140 000 гривень.

За банку "ФКУ Нутрі 3 Енерджі" у Дніпрі сплатять 2654 гривні із ПДВ, у Харкові — на 1000 гривень більше. По цьому товару переплата становить 100 000 гривень.

ХАЦ виявив різницю й з іншими постачальниками. Наприклад, фірма "Актіз-Інвест" запропонувала дитяче харчування амбулаторії у Кропивницькому дешевше, ніж "Амікум Плюс" пропонує харківській поліклініці. Банку "ФКУ Нутрі 2 Концентрат" у Кропивницькому куплять за ціною 4110 гривень із ПДВ, це на 1373 гривні менше за харківські ціни. На цій позиції переплата може скласти 50 000 гривень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Королівство кривих дзеркал

п’ятниця, 5 липень 2024, 19:02

Мінсоцполітики (!) пропонуватиме «оптимізувати» (людською мовою – «скоротити») соціальні видатки. Завжди думав, що задача Мінсоцполітики – знаходити шляхи виплат цих видатків. Зокрема, за рахунок зменшення втрат на корупції, неефективному управлінні і ...

Партизани провели диверсію на Уралі, зупинивши рух залізничних потягів із боєприпасами КНДР (відео)

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:00

Партизанам руху опору "АТЕШ" вдалося провести успішну операцію на Транссибірській залізничній магістралі під Єкатеринбургом. У результаті було здійснено підрив залізничного полотна, яким здійснювалася доставка північнокорейських боєприпасів. Про це пов...