За недотримання карантину держава має розірвати з МП договір оренди Лаври, - активіст

Московський Патріархат вкотре виконує диверсійну роботу, навіть ціною житів та здоров'я власних священнослужителів. На жаль, далі буде ще гірше!

"Російська Православна Церква цілить в український народ і вкотре стріляє собі в ногу. Немов би за чиїмось наказом Московський Патріархат в Україні ігнорує всі карантинні обмеження, пов’язані з епідемією коронавірусу", - пише журналіст та активіст Андрій Ковальов на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Один з лідерів неканонічної структури парафій РПЦ в Україні “митрополит” Павєл (Лебідь) закликає всіх вірян саботувати карантин, йти до храму, цілуватися і обійматися. Покарання не забарилося. За кілька днів у “митрополита” Павла діагностували коронавірус. Слідом починають хворіти монахи і працівники у Києво-Печерській Лаврі.

Кількість хворих множиться у геометричній прогресії. Наразі кількість хворих близько сотні. Просто нагадаю, що за даними Московського Патріархату в Лаврі в них понад 200 монахів, я вже мовчу про ще кілька сотень людей, які обслуговують бізнес Павла у Лаврі, а ще десятки, а можливо і сотні людей, які працюють у агрофірмі митрополита Павла під Києвом, обслуговують його будинки-палаци, монахи лаврських скитів – всі вони у групі ризику.

Також захворів на коронавірус ще один “єпископ” Московського Патріархату в Україні – “єпископ Обухівський” Іоана (Черепанов) намісник одразу кількох монастирів – Троїцького (Іонинського) монастиря у Ботанічному саду, монастиря на Звіринці і скита в Нещерові на Обухівщині. Є підозра, що коронавірус від Іони підхопили й інші монахи.

У Почаївській Лаврі теж хворі. До речі, автобус паломників завіз коронавірус з Почаївської Лаври у Молдову. Сьогодні спалах коронавірусу зафіксований у монастирі Московського Патріархату у містечку Теплодар на Одещині.

Уявіть собі, і далі купа єпископів Московського Патріархату закликають ігнорувати карантин, проводять публічні і масові богослужіння, а вчора проводили масові освячення верби.

Головний аргумент диверсантів Московського Патріархату, що до віруючих людей вірус не чіпляється. Як бачимо, чіпляється до всіх: і до простих вірян, і до священників, монахів і архієреїв.

На жаль, учора через свідому диверсію митрополита Павла, через коронавірус помер архімандрит Нектарій (Олександр Андрійович Коваленко).

І уявіть собі: до цього дня богослужіння відбувалися, карантин у Лаврі був частковим! Тільки від сьогодні Лавра закрита на повний карантин.

На фоні цього всього, так званий “Предстоятель Московського Патріархату в Україні митрополит” Онуфрій (Березовський) супроводжує проросійського олігарха Вадима Новинського у його піар-поїздках. Не чутно від Онуфрія жодного слова на підтримку карантину і заклику до вірян оберігатися від коронавірусу.

Фактично Московський Патріархат вкотре виконує диверсійну роботу, навіть ціною власних священнослужителів. На жаль, далі буде ще гірше!

Влада на чолі з президентом Зеленським бездіє. Інтереси Московського Патріархату в офісі президента обслуговує вірний парафіянин Сергій Трофімов, який, до речі, теж був присутній на богослужінні з хворим на коронавірус “митрополитом” Павлом Лебедем.

Я нагадаю, що Києво-Печерська Лавра є власністю держави і народу. І сьогодні влада, найперше, за недотримання карантину і свідому диверсію, яку вчиняє РПЦ в Україні, має розірвати договір оренди на приміщення Києво-Печерської лаври з юридичної релігійною особою Московського Патріархату".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...