"За один серіал можна купити більше ніж півтори сотні нічних дронів, які критично потрібні на фронті", - волонтерка

Більшість волонтерів дивуються, як на десятий рік війни виділяють державні кошти на непотрібні речі. Про це Ольга Тесляк розповіла у програмі "Війна і волонтери", передають Патріоти України.

"Зараз триває війна дронів та артилерії, – каже Ольга Тесляк. – Я взагалі вважаю, що воювати потрібно технікою, а не людьми. Технічний прогрес дійшов до такого рівня, що зараз воюють дронами. Більшість волонтерів, не розуміють того маризматичного викидування коштів з державного бюджету на якісь не першочергові речі. Чому не закупити з державного бюджету дрони, техніку, озброєння замість того, щоб якісь фільми знімати?".

Ольга Тесляк каже, що у військових з денними дронами немає великих проблем. Критично необхідні нічні "пташки". "Я сьогодні говорила з двома підрозділами, яким допомагаю з дронами, автомобілями та різною технікою. Вони кажуть, що денні дрони ще є якийсь залишок, а нічні дрони – "термали" – критично, – наголошує Ольга Тесляк. – Тому, що росіяни переважно вночі воюють. Давайте рахувати. Найдешевший варіант одного нічного дрона – 200 тисяч гривень. За один мільйон можна купити п'ять дронів. А за один серіал – більше півтори сотні. Це шалені суми. А що таке дрон? Це порятунок життя. Якщо військові піднімають дрон – вони знищують російську техніку, живу силу і ще рятують свої життя. Тобто, якщо вони бачать, що робиться за кілька кілометрів, то можуть на це відреагувати. Вони не йдуть живою силою в розвідку, а розвідують дронами. Це дуже важливо. І ці суми, які почали виділяти на фонтани, доріжки, парки, бруківки – жахливо. В країні, де десятий рік триває війна, повномасштабної війни півтора року, вони вирішують, що першочергове завдання – доріжки робити, фонтани та бруківка. Нащо це людям, якщо на фронті кожного дня помирає наш народ?".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...