"За основу справи Медведчука взяли фільм Спілберґа "Впіймай мене, якщо зможеш", але Зеленський здійснив адаптацію", - політолог

"Лаври Стівена Спілберґа не дають спокою Володимиру Зеленському. Однак, екшен – не його профіль. Зеленський – майстер серіального жанру: некваплива розповідь з ґеґами та ліричними ретардаціями. Він – художник, він так бачить. І не варто з ним сперечатись", - пише політолог Валентин Бушанський у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Серіальність і є тим ключем, який уможливлює пізнання всіх естетичних принад справи Віктора Медведчука. За основу взяли фільм Спілберґа "Впіймай мене, якщо зможеш". Але маестро Зеленський здійснив адаптацію і представив реаліті-шоу.

2 лютого запроваджено санкції проти "112 Україна", Zik і NewsOne – це зав'язка історії. Репліки Олексія Данілова, Арсена Авакова і самого президента в цьому епізоді були однотипними: на цих телеканалах "русский дух" і запах російських грошей. "Далі буде", докинув пан Данілов.

Наївні аплодували. А скептики лише руками розводили: а де підозри Тарасу Козаку та Вікторові Медведчуку? Наївні. Адже Данілов сказав: "Далі буде".

"Далі" з'явилось аж 19 лютого: санкції запровадили і проти Козака, і проти Медведчука. І це все? – дивувалася аудиторія. – А де підозри?

Іще одне засідання РНБО: звіт Генпрокуратури, МВС і СБУ про справу Козака-Медведчука. І знову пауза. Автор сценарію гадав, що таким чином він створює відчуття напруги – саспенс, кажучи мовою кіноманів.

10 травня: слідчі СБУ біля будинку Медведчука. Намагаються вручити підозру. Натяк на круту стрілялку. А ні. Охоронці їх не впустили. Співробітники СБУ розвернулись і пішли.

Зверніть увагу, як у цьому епізоді Зеленський майстерно чергує напругу й невимушений комізм.

1 травня – крутий поворот – Медведчук сам приходить до Генпрокуратури.

– Пане Медведчук, ознайомитесь із підозрою?

– Так, звісно, – бере папери, читає. – О, як цікаво!

– Ви про що? – запитує прокурор.

– Про фрагмент, в якому йдеться про державну зраду.

– Дякую. Це я писав, – зізнається прокурор і майже шаріється.

– І про бізнес в Криму цікаво, – похвалив Медведчук.

– Це нам колеги із Москви злили.

– Дуже пізнавальне чтиво.

– Візьмете підозру, пане Медведчук.

– Ні. Не хочу.

– Як скажете.

– А ці п'ять томів кримінальної справи на мене – візьму. Почитаю на дозвіллі.

– Гаразд.

– Ну, я пішов. Бувайте, писарчуки.

– До зустрічі, пане Медведчук.

Митця треба розуміти. Треба відчувати стиль. Бачити кожен його творчий порух у контексті всього доробку. Не варто від майстра жіночих серіалів вимагати екшена. Пише сценарій, як може. Нам ще дивитись на все це три роки. Головне, що Зеленський у творчому пошукові".

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Васал їде до сюзерена випрошувати додаткову допомогу": Дипломат Чалий - про візит Путіна до Китаю

четвер, 25 квітень 2024, 23:17

Валерій Чалий, дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у США, вважає, що Путін збирається до Пекіну не тільки, щоб нарешті хоч кудись поїхати, де б його не арештували, а й буде випрошувати додаткову допомогу, передають Патріоти України. "Пут...

Сікорський спрогнозував наслідки атаки Росії на країни НАТО

четвер, 25 квітень 2024, 22:55

Якщо Російська Федерація нападе на будь-яку країну НАТО, то неминуче зазнає поразки. Не Захід має боятися прямого зіткнення із РФ, а навпаки. Відповідні заяви пролунали у виступі міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перед Сеймом 25 к...