За рік війни в Україні російські мільярдери збільшили свої статки: У Reuters розповіли, як це сталося

На тлі масових антиросійських санкцій, введених у зв'язку з вторгненням РФ в Україну, за рік війни російські мільярдери збільшили свої статки, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Reuters, з моменту вторгнення РФ в Україну статки російських мільярдерів збільшилися на 152 млрд доларів. Як йдеться в матеріалі, це сталося завдяки високим цінам на природні ресурси. Згідно з даними видання, в Росії зараз 110 офіційних мільярдерів, їхні загальні статки зросли до 505 мільярдів доларів з 353 мільярдів доларів у 2022 році.

Очолює рейтинг Андрій Мельниченко, який заробив статки на добривах, увійшов до списку найбагатших людей Росії з оцінкою статків у 25,2 млрд доларів, що більш ніж удвічі перевищує торішню оцінку його вартості.

Другим у списку йде Володимир Потанін, президент і найбільший акціонер "Норнікеля", найбільшого в світі виробника паладію та рафінованого нікелю. Його статки оцінюються в 23,7 млрд доларів. Володимир Лісін, який контролює сталеливарну компанію НЛМК і був визнаний у 2022 році найбагатшою людиною Росії, посів третє місце зі статкками у 22,1 млрд доларів.

Війна в Україні та російські мільярдери

Після вторгнення Росії в Україну п'ять російських мільярдерів відмовилися від російського громадянства. Не захотіли бути громадянами країни-агресора: засновник DST Global Юрій Мільнер, засновник Revolut Микола Сторонський, засновник Freedom Finance Тимур Турлов і співзасновники JetBrains Сергій Дмитрієв і Валентин Кип'ятков.

У квітні 2023 року журнал Forbes опублікував список збіднілих російських мільярдерів, які втрачають свої статки у зв'язку з масовими санкціями проти агресора.

Самим "збіднілим" російським мільярдером став засновник месенджера Telegram Павло Дуров. У 2022 році його статки зменшилися на 3,6 мільярда доларів - до 11,5 мільярда доларів.

Бізнесмен перемістився з третього місця в рейтингу російських мільярдерів Forbes 2022 року на десяте в списку 2023-го. Загальний статок найбільш "збіднілих" російських мільярдерів за 2022 рік, за оцінками Forbes, скоротився на 8,5 мільярда доларів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Читаю забавну новину, що росіяни робили спроби вбити Зеленського. Забавну в тому плані, що є Зеленський, чи його немає - є Україна. І буде, бо тіло України виглядає інакше, ніж тіло росії", - Олена Кудренко

середа, 8 травень 2024, 0:30

"Маленький президент великої Антиукраїни. Він чимчикує довгими коридорами Кремля, де на стінах висять рідкісні пейзажі. Не здивуюсь, якщо частина з них вкрадена в України", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбу...