"За скандалом із заступником міністра внутрішніх справ "гаспадіном Гогілашвілі" непомітним залишився інший скандал, у рази вагоміший", - Дмитро Вовнянко

"За скандалом з заступником міністра внутрішніх справ гаспадіном Гогілашвілі непомітним залишився інший скандал, як на мене – в рази вагоміший. У той час як в Україні водночас зростають тарифи на комуналку і конає національна енергетична галузь (державні ТЕС простоюють, а електрику ми імпортуємо з Білорусі) стало очевидно, що влада на забезпеченні населення електрикою створила дивовижний міжсобойчик. Слідкуйте за руками", - пише блогер та журналіст Дмитро Вовнянко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"2 грудня журналіст Сергій Лямець повідомив, що Україна електрику у Білорусі закуповує не напряму, від «Білорусьенерго» до «Енергоатому», а через дві фірми-прокладки. Перша – це компанія «Vector Energy Innovation» зареєстрована в Об’єднаних Арабських еміратах. Власник «Vector Energy» є водночас власником фірми «Industrial Innovation Group», яка напряму працює з Україною по президентській програмі «Держава в смартфоні». Представляв її там нинішній голова фракції СН Давід Арахамія. Це дало підстави журналістам назвати його головним лобістом електричної фірми-прокладки.

У «Vector Energy» електрику купує інша фірма «ТЕТ Груп». «Білорусьенерго» продає електрику «Vector Energy» по $59 за МВТ-год. Ті продають електрику «ТЕТ-Груп» по $100 МВТ-год. А вже та продає кінцевим споживачам електрику по $100-130. Це добряче дешевше, ніж електрика від українських виробників, і абсолютно – ніж у Європі.

За словами того самого Лямця, основний прибуток акумулюється на «Vector Energy». Арабських власників компанії (як і «Industrial Innovation Group») журналіст називає номінальними власниками, реально за компаніями стоять українські діячі. З кожної мегават-години на «Vector Energy» лишається по $41, або по $25 чистого прибутку. Загалом ідеться про десятки мільйонів доларів, що їх переплачує держава Україна.
Дуже схожа схема свого часу працювала на поставках до України газу – знаменита «РосУкрЕнерго». Але. Тоді це був рівень прем’єрів-президентів, але аж ніяк не голови фракції Арахамії. Очевидно, без узгодження з першими особами країни така схема існувати не може. Схема мусить враховувати інтереси Офісу президента (тобто Зеленського і Єрмака), а ще Лукашенка – саме тому поставки не припиняються.
Хто купує цю електрику? Відколи почався імпорт, преса заголосила що найбільший профіт здобули феросплавні заводи Коломойського. І от журналісти програми «Схеми» встановили, що ці заводи переключилися на новий тип бізнесу – майнінг криптовалют.
Майнінг криптовалют потребує багато-багато електрики. За нинішніх ринкових цін займатися таким бізнесом в Україні стає невигідно. Проте. Через хитру схему закупівлі електрики у компанії «Енергоатом» завод Коломойського зміг забезпечити себе великим обсягом електрики по ціні 1-2 грн. за кіловат, проти 3,5 за ринковими цінами. Результат такої діяльності – криптоферма Коломойського зараз здатна майнити криптовалюти на 4 мільйони доларів США щомісяця. Слабо?
Варто зауважити, що по-перше, майнінг криптовалют в Україні не оподатковується. Так що прибуток – абсолютний. По-друге, цю частину бізнесу Коломойського точно не зможуть простежити українські правоохоронці, і ще питання чи зможуть американські. Бо криптовалюта нині – поширений спосіб приховування доходів і уходів від податків навіть на Заході, у світових корпорацій. Умовно, там, де наші ділки проводять операції через офшори, на Заході розраховуються біткойнами, наприклад.
Тобто у підсумку маємо. В той час, як тарифи проти часів Порошенка зросли у 1,5-2 рази, а Україна другий рік поспіль огидно готується до опалювального сезону, керівництво держави збагачується на імпорті дешевої електрики з Білорусі/Росії, яка потім іде на підприємство Коломойського і перетворюється на криптовалюту. Задоволені всі. Навіть пересічні українці, які все це свято оплачують. Задоволені-задоволені! Ви рейтинг Зеленського бачили? Отож!".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: У РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...