"За смертністю і вакцинуванням ми з Росією приблизно на одному рівні, однак причини різні", - політтехнолог Голобуцький

"Ситуація з пандемією і вакцинацією – це не факап влади, це вона звично сіла на шпагат, щоб не робити вибір між виборцями-«ваксами» і «антиваксами». Дивлюсь на ситуацію з вакцинацією в нас і в Росії: за смертністю і вакцинуванням ми приблизно на одному рівні, однак причини все ж різні", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"В РФ це не так недовіра до влади, як навпаки, повна згода з позицією Кремля, котрий так активно насміхався чи не з усіх іноземних вакцин від коронавірусу, що в росіян зневажливе ставлення перейшло на всі вакцини як такі. Плюс їхній культ невігластва й дикості: «головне – духовність, загадкова російська душа!». А освіченість і цивілізованість тільки заважають російській духовності.
Та й взагалі, це їхня національна традиція: будь-яку проблему закидати трупами. Що з війною їхня головна стратегія "більше трупів", що з пандемією...
В Україні інше. От в нас якраз в більшості на ментальному рівні глибока недовіра до державних інституцій і до представників влади. Якщо влада каже «це дуже треба і дуже добре» - значить, щось тут не так. Тим більше, якщо влада це каже хіба епізодично і якось не надто впевнено.
Бо Зеленський і в питанні пандемії сів на звичний вже шпагат щодо виборців. Всюди, де виборці діляться приблизно порівну між діаметрально протилежними позиціями, Зеленський сідає на шпагат, щоб «трошки і тим, і тим», намагається не втратити жодної групи електорату.
За різними оцінками, десь близько половини виборців категорично не сприймають ідею вакцинації – з різних причин. Але близько третини, навпаки, принципово вакцинувались чи готові вакцинуватись. Тож верхівка уникає тут чіткого позиціонування, щоб не провокувати жодну з цих груп виборців. Результат: приблизно однаково страждають обидві групи: ті, що не бажають вакцинуватись, обурені вимогами (небезкоштовних, м’яко кажучи) тестів, довідок і соціальними обмеженнями; ті, що вакциновані чи хочуть вакцинуватись, обурені ускладненим доступом до якісних вакцин і топорними державними інструментами підтвердження.
На виході все одно буде купа трупів, перепрошую за цинізм, бо в Зекоманди відсутня стратегія бачення всієї ситуації і виходу з неї. І непереборна любов до шпагатів".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Танк на курячих ніжках": Окупанти викотили на поле бою нову модель Blyat-mobile (фото, відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 14:01

Російські загарбники кинули у бій свій черговий «танк-мутант» з кустарним захистом від FPV-дронів. Відповідними скріншотами з розвідувального безпілотника ЗСУ поділився у себе у Telegram-каналі український журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти Укр...

"Ви вчинили не як чоловік": Влад Міцкевич показав нове фото з Олею Поляковою і розповів про їхні "стосунки", підписники відреагували

вівторок, 16 квітень 2024, 13:31

Ексучасник МастерШеф Влад Міцкевич, який раніше опублікував особисті фото зі співачкою Олею Поляковою і натякнув, що між ними був роман, поділився новими подробицями їхніх «стосунків». У новому відео, опублікованому в TikTok, Міцкевич повідомив, що вон...