"За уявою Netflix, я маю обов’язково біле спалене волосся, блакитні тіні з 60-х, люблю "халяву" і тирю речі у магазинах", - нардепка Шкрум

"Привіт! Я українка, 2 роки свого життя жила в Парижі. І, очевидно, за уявою Netflix, маю обов’язково біле спалене волосся, блакитні тіні з 60-х, люблю "халяву" і тирю речі у магазинах. Ну і трошки тупенька та без смаку", - пише нардепка Альона Шкрум на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Нещодавно вийшов другий сезон гучного, популярного і відомого серіалу від Netflix "Емілі в Парижі" – про американку, яка переїхала до Франції будувати кар’єру. У серіалі - привіт-привіт! – зобразили її подружку – українку з Києва на ім’я Петра (звісно, ну дуже типове українське ім’я, як, вочевидь, думають сценаристи).

І зобразили її – зухвалою, без смаку, блондинкою із довгим накрученим волоссям, масивними прикрасами, дуже поганим знанням мови, важким східноєвропейським акцентом, а ще - такою, яка обожнює халяву та вчить головну героїню непомітно виносити дорогі речі з магазину, боїться депортації і, м’яко кажучи, не дуже розумна.

Давайте по черзі.

1. Якщо чесно, то, мабуть, рівень гумору цієї серії – не надто вже відрізняється від інших серій, хоч і боляче відрізняється (так, я колись дивилась більшу частину першого сезону).

Яскраві шмотки і не дуже софістикований гумор – це, в принципі, норма розважального серіалу.

2. Але що тут обурює найбільше – це не один несмішний персонаж української дівчини, а те, наскільки Netflix підсилює стереотипи, із якими він сам заявляє, що бореться.

Ці стереотипи меншовартості українок, від яких ми так довго й важко відбивались, і, я вважаю, чесно відбились:

погана іноземна мова, неохайний зовнішній вигляд із 60-х чи 90-х, акцент, бажання халяви та всього безкоштовного і страх депортації за кордоном, бо ти - безправна і взагалі живеш там напівлегально.

3. Як людина, яка 2 роки навчалась у Сорбонні й працювала в Адвокатському Бюро в Парижі, точно вам можу сказати, що найкраща й перфектна французька мова була саме в українок та студенток із України (і ще часто у росіянок, так).

А Netflix, який бореться (правда, маю тепер питання, чи щиро?), – за black lives matter, зображує британську королеву чорношкірою, LGBTQ+, #meToo та інші важливі соціальні, але дещо хайпові речі, - тут дозволяє собі підсилювати найгірші безглузді стереотипи по відношенню до цілої нації жінок. При чому підсилює в найдивнішому вигляді.

4. Сотні мільйонів людей подивляться ці серії, і після питання: "Якими ви уявляєте українських дівчат?" – будуть мати приблизно такий, абсолютно недолугий і неправдивий образ.

Очевидно, що якби подібна подруга Емілі була б зображена чорношкірою дівчиною з Уганди - то серіал вже б "закрили". За секунду.

Несерйозні, смішні дурачки за кордоном, якими нас часто виставляла Росія, – це вже абсолютно не ми.

Насправді, до нас так само й інші нації пройшли подібні образливі та смішні історії.

Раніше – в ЄС часто смішними телепнями були поляки, ще до того у французів - бельгійці. Але кожен народ навчився відстоювати власні права.

Нам теж треба подорослішати і навчитись відповідати на образи, у якому б недолугому, смішному тоні вони не були висловлені.

Дорогий Netflix, може ви не помітили, але гумор – дуже еволюціонував!

5. Колись у чорно-білих фільмах сміялись над людиною, яка підслизається на шкірці банана. Тепер мені чомусь здавалось, що гумор – виріс, став більш інтелектуальним і цікавим.

Та, вочевидь, сценаристи деяких серіалів на Netflix, та й сам Netflix повертає нас у часи дешевого гумору #cheapFun.

І це зовсім - не фан.

Зрозуміло, що я такий гумор бачити не хочу, і обираю його не бачити.

Але відомий серіал, для якого костюми робить Chanel та інші відомі бренди і який заробляє мільярди, – точно не має права на приниження жінок.

До речі, в історії є багато серіалів, які просто закривались, або з них вирізали конкретні моменти - через розголос і скандал, і визнання помилки.

  • Може, пам’ятаєте, історію з Кевіном Спейсі, якого після звинувачень у сексуальних домаганнях вирізали з цілого відзнятого фільму "Усі гроші світу". Тоді вирізали всі сцени з ним і замінили іншим актором. Отже, – це можливо.
  • Ще приклад в історії американського кінематографу, коли HGTV оголосив про плани не створювати ціле шоу "Flip It Forward", бо головний герой публічно заявив, що він анти-гей активіст".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...