За всю історію тільки один знищили в бою: Британія думає, як запобігти захопленню окупантами підбитих Challenger 2

Британські військові думають, як запобігти потраплянню до рук російських окупантів технологій у разі захоплення підбитих Challenger 2 на війні в Україні. Про це пише The Sun, передають Патріоти України.

Зауважується, що Challenger 2 захищені "кращою у світі бронею" Chobham, виготовленої з секретної суміші кераміки, сталі і амортизуючих елементів. За всю історію застосування Challenger 2 тільки один танк був знищений в бою, і це був дружній вогонь в Іраку, поділився співрозмовник на правах анонімності в розмові з журналістами.

У Лондоні впевнені, що росіяни відчайдушно намагатимуться пошкодити або захопити ці танки, щоб використати їх, в тому числі, у цілях своєї пропаганди. Джерела The Sun в армії наполягають, що не було жодного випадку потрапляння Chobham в руки ворога.

З цього приводу між Україною та Великою Британією зараз тривають розмови. Британська влада повинна переконатися, що Challenger 2 зможуть повернути в безпечне місце для ремонту у разі підбиття.

"Якщо танк знищений або виведений з ладу, першим варіантом завжди є спроба самовідновлення. Ви буксируєте його іншим танком або використовуєте спеціальну броньовану ремонтно-евакуаційну машину, яка виглядає як танк з краном. Але при прориві оборони або при відступі танк знищать", - розповів співрозмовник видання.

Лондоном розглядаються варіанти, згідно з одним з них Challenger 2 не будуть застосовувати там, де техніку не можна буде відремонтувати або звідти евакуювати. У крайньому випадку Британія може залучити приватних підрядників для ремонту танків. Танки Британія планує передати Україні до кінця березня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...