"Заборона на російські автівки має показати росіянам, що ви повинні боротись за свої права не з нами, а зі своєю власною владою", - Голобуцький

"Віцеспікер Сенату Польщі Міхал Камінський на "ліберальному" "Дожде" про логіку нових антиросійських санкцій, зокрема, про заборону Польщею в'їзду на її територію автівок з російськими номерами: це захист від провокацій і терактів, а також спосіб змусити росіян взяти на себе відповідальність за ситуацію в РФ і змінити її", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Польща і країни Балтії враховують не тільки страждання російських лібералів, але передусім те, що Росія веде зараз дуже серйозну військову операцію в Україні, просто веде війну проти України. А також веде інформаційну і шпигунську війну проти Заходу. Можливі будь-які провокації, можливі будь-які теракти навіть. Наші спецслужби вже затримували кількох громадян України і Білорусі, що працювали на російські спецслужби з задачею підривати потяги. Це серйозна загроза для країни, що доставляє серйозну в тому числі військову допомогу Україні. Ми в такий спосіб захищаємось від можливих провокацій і можливої агресії з боку Росії.

Це той момент, в котрому навіть ми, Захід, підкреслюємо: якщо навіть ви, росіяни, не відчуваєте, що ви суб'єкти політики - ми вам це показуємо. На жаль, навіть ви, російські ліберали, і навіть ті, котрі кажуть, що вони взагалі не цікавляться політикою, - навіть вони несуть відповідальність за політику Путіна. Я розумію, що від цього багато хто страждає. Але якщо самі росіяни не розуміють, що вони як нація повинні вирішувати за себе і нести за себе відповідальність. І та ж заборона на російські автівки повинен показати росіянам, що ви повинні боротись за свої права не з нами, а зі своєю власною владою.
...Не можна забувати, що сьогоднішня війна ведеться від імені Росії і від імені російського народу, котрий дав дозвіл Путіну на те, що він робить. Для нас (європейців, поляків, українців) незрозуміло, що росіяни після 20 років правління Путіна здивовані, що несуть відповідальність за його політику. На жаль, дорогі шановні пані і панове, на жаль несете відповідальність за російську політику, маючи російський паспорт і сплачуючи податки. За ці податки купується зброя, якою вбивають українців.
...Ви розумійте, з ким ви говорите у Східній Європі: ви говорите з людьми, для яких Росія пов'язана не зі "звільненням", не з високою культурою - вона, на жаль, передусім пов'язана з агресією, пов'язана зі знищенням нашої - української, польської, литовської, білоруської культури. Був час, коли ви мали можливість обирати чесним шляхом свого президента - і ви його обирали!".
--
В цілому, достатньо очевидні аргументи. І цілком справедливі: це крок на користь обох сторін, хоча і болючий для росіян, котрі воліли би максимально дистанціюватись від нападу Росії на Україну і від своєї відповідальності за це.
Але реакція ведучої "Дождя" Котрікадзе - один в один тези їхнього мільйонера-"політемігранта" Чічваркіна (мільйони заробив у сфері мобільного зв'язку - традиційній парафії ФСБ, тож його заяви можна потрактовувати як ретрансляцію тез російських владних кіл, а не "приватну думку"). Мовляв, така жорстокість змусить "поки хороших росіян" звернутись по захист до Путіна і визнати, що він правий і в оцінках Заходу, і в розв'язуванні війни, і в ядерному шантажі.
Ну і екстраполювати відповідальність за війну на всіх росіян, в тому числі "хороших" і "ліберальних", для лібералів "Дождя" абсолютно неприйнятно (цю тезу неофіційні спікери ФСБ поширюють взагалі з початку березня 2022, щойно очевидно провалилась концепція бліцкріґу "Київ за три дні").
==
Я змушений суто з фахових задач щодня слухати і дивитись різне, в тому числі російське - "хороше" і звичайне кремлівське. Але "Дождь" вже остаточно влився в кремлівський пул - як мінімум, в питанні ретрансляції офіційних тез і у реалізації задач інформаційної війни. Скажімо, на цьому ефірі Котрікадзе не просто відверто морозилась від очевидних речей і брехала в очі, але ще й підключилась до спроб розсварити Україну з союзниками. Конкретно - через спекуляції на тему зернового експорту України".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...