Загарбників на місці не попередили: Офіцер ЗСУ розповів про втрати окупантів через підрив Каховської ГЕС

Українські військові стали свідками того, як потік води змив російських окупантів на лівому березі Дніпра внаслідок підриву Росією Каховської ГЕС, повідомляють Патріоти України із посиланням на CNN.

У коментарі телеканалу офіцер ЗСУ капітан Андрій Підлісний розповів, що дамба впала рано вранці у вівторок, "ніхто з російського боку не зміг піти", всі позиції окупантів було затоплено.

Український військовий вважає, що Росія підірвала дамбу навмисно - щоб запобігти контрнаступу ЗСУ на півдні. Підлісний додав, що його побратими спостерігали за розвитком подій за допомогою дронів. Він вказав на особливості місцевості, які, в тому числі, призвели до великих втрат серед окупантів.

"Лівий берег (де перебували окупанти - ред.) нижче правого, тому він більш затоплений. Були затоплені і позиції противника просто на березі річки. Потрібно розуміти, що позиції противника - це не тільки окопи, а й звичайні будинки мирних мешканців, де вони жили", - підкреслив Підлісний.

Військовий вважає, що загарбників на місці не попередили, бо, можливо, командування РФ хотіло зберегти елемент несподіванки для ЗСУ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...