Заява командувача російської армії в Україні Суровікіна щодо можливого відступу з Херсона може бути інформаційним вкидом, - військовий експерт

Заява командувача російської армії в Україні Сергія Суровікіна щодо можливого відступу з Херсона може бути інформаційним вкидом. Окупанти зосередили на правому березі Дніпра значні сили і продовжують посилюватися за рахунок мобілізованих росіян. Про це розповів військовий експерт, колишній речник Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов на телеканалі FREEДОМ, передають Патріоти України.

"Заяви генерала Суровікіна, місцевих херсонських гауляйтерів Стремоусова та Сальдо, найімовірніше, пов'язані з певним інформаційним вкидом, спрямованим на те, щоб обдурити вище військово-політичне керівництво та населення нашої країни, як і Сили оборони України", — вважає військовий експерт.

Як пояснив Селезньов, важко говорити про відступ російської армії, "якщо близько 30 тисяч солдатів нині зосереджено на правому березі Дніпра в нижній його течії".

"Причому за останні два тижні туди було перенаправлено 4-5 батальйонно-тактичних груп з числа так званих "чмобиків" — частково мобілізованих російських громадян. Тому думаю, що РФ зараз посилює позиції на правому березі Дніпра. Більш-менш вони створили логістику через міст у районі Нової Каховки за допомогою понтонно-мостових переправ, які діють на різних ділянках Дніпра між Новою Каховкою та Херсоном", — зазначив він.

За словами Селезньова, незважаючи на "певні переміщення" гауляйтерів та співробітників ФСБ з Херсона на лівий берег, "у зворотному напрямку йдуть все нові ресурси, сили та засоби, щоб російська армія щонайменше тримала оборону на правому березі Дніпра".

Як відомо, збройні сили України ведуть контрнаступ у Херсонській області на правому березі Дніпра.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...