"Зайвий привід посилити війну проти українців": Популярний російський актор натякнув, що Дугіну "прибрав" Кремль (відео)

Популярний російський актор Сем Трєскунов, який різко засуджує путінський режим і виступає проти війни в Україні, припустив, що дочка головного ідеолога "русского міра" Олександра Дугіна стала жертвою Кремля, а не українських спецслужб, як намагається переконати в цьому російська пропаганда. Зірка серіалів "Іванови-Іванови", "Сімейний бізнес" та багатьох інших переконаний, що ліквідацію Дарії Дугіної організувала путінська влада "для розв'язання ще більшої агресії проти українців". Мовляв, смерть "невинної дівчинки" мала з новою силою розізлили Z-патріотів, а громадян із "неоднозначною позицією" переконати в тому, що "Україна – це зло". Своїми думками щодо цього Трєскунов поділився в інтерв'ю Катерині Гордєєвій для її YouTube-каналу, передають Патріоти України.

Актор зазначає, що на тлі ситуації з Дугіною його розчарували багато колег. "Найбільше мене поранили мої колеги. Люди дуже дорослі, дуже впливові, які якщо не виступили за війну, то сяк-так десь там відзначилися, тобто або відмовчалися, або вставали на похороні Дар'ї Дугіної. Я не міг зрозуміти, як таке можливе", – почав артист.

На думку Трєскунова, підрив автомобіля Дугіної допоміг Кремлю змістити фокус уваги з терору окупантів в Україні. Якщо раніше якась частина росіян співпереживала українцям, дивлячись на теракти в Краматорську, Вінниці та інших населених пунктах, то після цього вони почали виправдовувати агресію власної країни.

"Я не вірю, що це українські спецслужби зробили. Коли все сталося, я побачив у цьому зайвий привід посилити війну проти українців: от дивіться, вони вбили нашу Дашу Дугіну... Будь-яке горе, яке відбувається в умілих руках, перетворюється на привід для розв'язання ще більшої агресії. У мене немає жодних сумнівів, що це зроблено для того, щоб далі внутрішній споживач у Росії не переживав, що десь там у Краматорську чи Вінниці прилітають ракети, "бо ви вбили Дашу Дугіну, вона була дівчинкою, вона була хорошою", – припустив актор.

Сем упевнений, що така тактика спрацювала на багатьох росіян. У тому числі, і на деяких його колег, яких актор різко засуджує за їхню провоєнну позицію. "Якщо це не на всіх працює, то на когось точно працює. І стати на її похороні або взагалі прийти туди, тільки якщо у тебе не сім'я в заручниках, це я розумію... Але в рамках своєї якоїсь професійної діяльності, будучи худруком... Олександр Дугін просуває людиноненависницькі ідеї... Це речі, від яких я б волів триматися на шанобливій дистанції. І якщо ти настільки впритул до них підходиш і ніяк не коментуєш це, то ти зближуєшся з цим. Не на фізичному рівні, а на інтелектуальному, ідейному", – прокоментував Трєскунов.

Актор зізнався, що йому потрібна свобода, аби він міг висловлюватися. Кінодіяч розповів, що з 24 лютого 2022 року від нього відписалося близько 15 тисяч осіб, оскільки він щодня публікував правдиві статті та фотографії з України, намагався викривати пропагандистські наративи та навчав цьому своїх підписників. Але подобалася така позиція знаменитості далеко не всім його російським фанам.

Водночас багато хто намагався з'ясувати у зірки, чому він почав так активно підтримувати Україну лише після повномасштабного вторгнення, а у 2014 році мовчав. Трєскунов пояснив: "Мені було 14 років. Я говорю це не як виправдання, це фактологія. Єдине, як я пам'ятаю ці події, це йшла Олімпіада дуже гарна, і тут тато переключив на новини і пішов кудись переживати свої емоції – плакати. У нього в Україні завжди було багато друзів, він багато років там працював, я там знімався... І після цього на рік я практично перестав зніматися, санкції, як я вже тепер розумію, запровадили, потоки якісь обрушилися. Це те, як я це пам'ятаю. У мене громадянська і по-справжньому індивідуальна свідомість з'явилася у 20 років. Ось із цього моменту я почав розбиратися в собі та в політиці".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...