Захід "заплющив очі" і програє у війні з "віссю зла", - The Telegraph

Системна загроза, яку становить для вільного світу нова вісь тоталітарних держав, є найбільшою після закінчення холодної війни. Вона розростається кожного дня, але Захід заплющує очі, щоб не бачити небезпеку. Про це пише британський політик Ієн Дункан Сміт у своїй колонці для The Telegraph, передають Патріоти України.

Парламентар зауважив, що "вісь зла" створили Китай, Росія, Північна Корея та Іран, але цей список постійно розширюється: Сирія, М'янма, деякі країни Перської затоки та ціла низка країн Африки обрали для себе тоталітарний шлях.

"Кожна з цих країн вже має список звинувачень у жорстокості, що викликає жах. Злочини Росії, звичайно, добре відомі, багато з них скоєні в рамках прагнення Володимира Путіна відновити кордони колишнього Радянського Союзу. Після того, як 2008 року Кремлю зійшла з рук його агресивна війна проти Грузії та незаконна анексія Криму 2014 року, відбулося жорстоке і неспровоковане вторгнення в Україну в 2022 році. Внутрішні репресії Путіна проти політичної опозиції та зовнішні кібератаки на Захід посилюють жахливу і загрозливу репутацію Росії як за кордоном, так і всередині країни", – зазначив Сміт.

Політик звернув увагу й на дії Китаю. Пекін допомагає РФ в організації постачання зброї з Північної Кореї. Водночас на території Китаю вже багато років відбувається геноцид уйгурського народу в Сіньцзяні. Також Пекін розірвав китайсько-британську декларацію щодо Гонконгу, чинить репресії стосовно "інакодумців" і борців за демократію і використовує тактику залякування сусідніх держав. До того ж Тайвань у будь-який момент може стати жертвою агресивного вторгнення з боку Китаю і окупації.

Ці два тоталітарних режими – РФ та Китай – також тісно співпрацюють з Іраном, забезпечують його зброєю й надають стратегічну підтримку.

"Захід фактично перебуває у стані війни з цією віссю тоталітаризму, і сувора реальність полягає в тому, що ми програємо, навіть не усвідомлюючи цього. Після закінчення холодної війни демократія поступово відступає. Зараз, вперше за багато років, більшою кількістю незалежних держав керують автократії. Роль Китаю в цьому процесі має вирішальне значення", – наголошує Сміт.

За його словами, активна стимуляція економіки Китаю західними державами обернулася проти них і призвела до небезпечної залежності від величезної кількості китайських товарів.

"Ми залежимо від цієї загрозливої і жорстокої країни у величезних сферах нашої економіки. Батареї, вітряки, електромобілі, рідкоземельні мінерали – цей список можна продовжувати і продовжувати. Навіть наші університети залежні від грошей китайських студентів", – зауважив британський політик.

На його думку, країни "Великої сімки" визнають наявність проблеми, але, здається, вважають, що легше "заплющити очі" і нічого не робити, пожинаючи при цьому будь-яку пропоновану короткострокову вигоду.

"Сьогодні зростання тоталітарних країн і бездіяльність Заходу нагадують умиротворення 1930-х років з усіма наслідками, що звідси випливають. Ні, це не якийсь міфічний "кінець історії", а лише її повторення", – підсумував Ієн Дункан Сміт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 26 червня 2024 року - Злий Одесит

середа, 26 червень 2024, 23:04

Сьогодні, 26 червня. Триває 854 доба повномасштабної війни. Росіяни продовжують тиснути на Часів Яр, але суттєвих успіхів не мають. Путін поставив перед своїм командуванням обмежені строки по виходу на адміністративну межу Донецької області. В чергови...

Остання надія агресора: Плани Путіна зруйнуються, якщо Трамп програє - поважний американський Історик дав прогноз, коли настане мир

середа, 26 червень 2024, 21:55

Професор європейських досліджень у Принстонському університеті Гарольд Джеймс вважає, що поразка Дональда Трампа на президентських виборах може зруйнувати плани Путіна щодо України, передають Патріоти України. . В інтерв'ю газеті Neue Zürcher Zeitung ...