Західні аналітики підрахували, чи може в Росії закінчитися велика зброя

Збройні сили Російської Федерації переважають українців, але вони виснажують свою артилерію. Про це йдеться у матеріалі The Economist, передають Патріоти України.

Видання зазначає, що російські гармати випускають приблизно в п’ять разів більше снарядів, ніж українські. При цьому останніми тижнями бої посилилися, а вогнева міць Росії "дає їй явну перевагу", втім, нарощувати виробництво буде важко, адже стволи зброї виготовляються спеціальним обладнанням із високоякісної сталі.

"На момент початку війни лише два російські заводи були обладнані для їхнього виготовлення. Небагато країн експортують стволи для рушниць і ще менше продають їх до Росії: Північна Корея є можливим джерелом, оскільки вона вже постачала снаряди. Але супутникові знімки свідчать про те, що Росія замінює велику частину великої зброї, яку вона втрачає, запасами, які зберігаються просто неба", - вказують аналітики.

Вони також підкреслюють, що важко оцінити швидкість, з якою Україна знищує російську артилерію: великі гармати зазвичай розміщені далеко від лінії фронту, тому їх важко порахувати. "Очікується, що в 2025 році у Росії закінчаться стволи, каже один поінформований аналітик, і тоді їй доведеться покладатися на реактивну артилерію, яка потребує набагато більших запасів вибухових речовин", - стверджує видання.

Водночас експерти додають, що за останній рік Україна стала набагато краще знищувати російську артилерію, адже її системи виявлення покращилися: контрбатарейний радар, наданий її союзниками, відстежує російські снаряди до їх джерела. "Велика кількість малих безпілотників-камікадзе, запущених на відстань до 20 км від цілі, може знищити російські гармати. Загарбники могли захистити свою артилерію, відсуваючи її далі від лінії фронту, або відводячи деякі частини взагалі. Але це завадить їхній здатності бити українців. Для захисників це було б бажаним полегшенням", - резюмують автори статті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Все буде погано? Три міфи про "тотальне зубожіння після війни", в які вірять українці, - Сергій Фурса

четвер, 9 травень 2024, 14:03

"Українці продовжують перебувати у депресії. І одним з факторів цього стану є багато економічних міфів, дуже деструктивних, які засіли в голову українців і активно підживлюються російською пропагандою. Створюючи враження, що все пропало і в України нем...

У параді брали участь "герої СВО": Путін використав 9 травня для пропаганди війни проти України та залякування Заходу, - ЗМІ

четвер, 9 травень 2024, 13:33

Російський диктатор Володимир Путін використав парад 9 травня, який пройшов на Красній площі в Москві, з метою пропаганди війни проти України і залякування заходу ядерною зброєю, зазначають Патріоти України. Як повідомляє Bild, на парад прибули понад 1...