"Залізний купол" по-українськи: Могли б доставати до Москви, - військовий аналітик

Ветеран АТО та офіцер запасу Мирослав Гай в оцінив ідею створення в Україні системи протиракетної оборони на зразок "Залізного куполу" в Ізраїлі. На його думку, Україна потребує більш потужних засобів захисту від агресора, зазначають Патріоти України. Далі наводимо його пряму мову.

"Коли ви воюєте з третьою армією світу, яка має ядерний потенціал, яка має стратегічні ракети – це зовсім інша річ. Ми воюємо з достатньо технологічною державою. Тут потрібні якісні системи ППО, які могли б протидіяти авіації. "Купол" захищає від ракет без якихось систем наведення, які запускаються звідкись і, дай боже, десь падають і не вибухають на старті.

Ви колись бачили наш кордон і ізраїльський? У нас тисячі кілометрів незакритого кордону з Росією. Ми не маємо можливості повноцінно це закрити навіть військами. Має бути зовсім інший підхід до питань системи оборони.

У нас такі обстріли, як в Ізраїлі, відбуваються мало не щодня. Гатять з крупнокаліберної артилерії. Звичайно, система "Залізний купол" ефективна для Ізраїлю, але Україна живе в інших масштабах.

Є дуже хороші розробки в Україні, наприклад, сили неядерного стримування. Наші колишні генерали вигадували цю систему. В України є ввесь потенціал – і науково-технічний, і людський – для того щоб цю програму реалізувати. Це окремі сили неядерного стримування, до яких входять і ракетні сили, і ППО, і Сили спецоперацій. Такі системи Україна може потягнути і зробити так, щоб Росія сто разів подумала перед тим, як розширювати агресію на території України, тому що Україна своїми силами, неядерною зброєю, могла б доставати майже до Москви".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...