Залучають озброєння та військову техніку від країн-партнерів: Кораблі ВМС ЗСУ долучились до маневрів Sea Breeze у Великій Британії

Кораблі ВМС ЗСУ долучились до навчань Sea Breeze

Українські Військово-Морські Сили відправили кораблі на навчання Sea Breeze у Великій Британії.

Командувач ВМС ЗСУ віце-адмірал Олексій Неїжпапа розповів, що в умовах війни Росії проти України учасники змогли якісно спланувати тренування.

У цих морських навчаннях Sea Breeze беруть участь 18 країн. Навчання стартували в шотландському місті Глазго.

«Переконаний, що майбутні злагоджені дії учасників навчань сприятимуть зміцненню регіональної безпеки тa стабільності в Чорному морі», – зазначив Олексій Неїжпапа.

Від української сторони тренуваннями керує командир флотилії капітан 1 рангу Юрій Федаш.

Командувач ВМС ЗСУ віце-адмірал Олексій Неїжпапа. Червень 2023. Велика Британія. Фото: ВМС ЗСУ

Головним завданням комплексу тренувань в рамках навчання Sea Breeze – 2023 стане підготовка до планування та ведення протимінних дій.

До навчань залучать зразки озброєння та військової техніки, яку ВМС ЗСУ отримали від країн-партнерів.

Не менш важливими стане підготовка протимінних кораблів України класу Sandown «Черкаси» та «Чернігів», груп підводного розмінування та підводних безпілотних апаратів до ведення протимінних дій.

Протимінні кораблі України класу Sandown «Черкаси» та «Чернігів». Червень 2023. Велика Британія. Фото: ВМС ЗСУ

«Досвід, який вже набули екіпажі українських протимінних кораблів та професіоналізм країн – учасниць, забезпечать високу ефективність проведення тренувань», – розповіли у ВМС ЗСУ.

Головним результатом тренувань стане готовність багатонаціональних сил до проведення операції зі звільнення Чорного моря від мінної безпеки та відновленню безпечного судноплавства.

Протимінний корабель України класу Sandown «Чернігів». Червень 2023. Велика Британія. Фото: ВМС ЗСУ

Нагадаємо, українські ВМС отримали два тральщики класу Sandown за угодою між Україною та Великою Британією, яку ратифікували у січні 2022 року. Велика Британія передала Україні колишні шукачі мін Королівського флоту, які мали ім’я Ramsey та Blyth.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...