Залужний чотири рази приїжджав до Чехії незадовго до повномасштабного вторгнення, - "Радіо Свобода"

Уповноважений чеського уряду з питань відновлення України Томаш Копечний заявив, що головком ЗСУ Валерій Залужний чотири рази відвідував Чехію перед повномасштабним вторгненням РФ. В інтерв'ю Радіо Свобода він розповів, що Залужний домовлявся з Чехією про постачання озброєння, передають Патріоти України.

«Те, що ми обговорювали, було фактично переліком обладнання, яке можна було б поставити безоплатно, тому що воно перебувало у військових запасах чеської армії», — сказав Копечний.

За його словами, міністерство оборони Чехії почало активніше співпрацювати з Генштабом ЗСУ у грудні 2021 року, тому до Праги в січні та в лютому 2022 року приїжджав Залужний.

На його думку, такий формат оборонного співробітництва і призвів до того, що через кілька місяців після повномасштабного вторгнення Росії було створено міжнародну структуру для координації постачання озброєння Україні, відому як Рамштайн.

22 листопада президент України Володимир Зеленський повідомив, що за результатами 17-го засідання Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) було створено коаліцію розвитку ППО в Україні.

Міністр оборони України Рустем Умеров розповів, що до нової коаліції наземних засобів протиповітряної оборони (Ground-Based Air Defence) долучилися 20 країн, лідерами стали Німеччина та Франція. Також Велика Британія та Норвегія в рамках морської коаліції шукатимуть способи посилити безпеку в Чорному морі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...