Залужний за три місяці розробив нову стратегію ЗСУ, - Голобуцький

"Залужний за 3 місяці розробив нову стратегію ЗСУ. Головком в колонці для CNN позначив опорну стратегію для України за наявних умов: глибокі удари по ворогу=дрони, «створення цифрових полів, контроль радіоелектронного середовища або комбінована операція з використанням атакуючих дронів і кіберактивів» - «у суспільстві, яке не бажає наражати на пряму небезпеку велику кількість молодих чоловіків і жінок, дрони з дистанційним управлінням є більш прийнятним типом бойових дій", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Після такої офіційної заяви 50-річного Головкома репліки від влади про «необхідність омолодження команди» як підставу заміни Залужного виглядають доволі... непереконливо, скажемо так.

Стратегія, позначена генералом, є на сьогодні, мабуть, найбільш передовою в світі – просто в силу того, що ніде більше не тривають масштабні воєнні дії із залученням найсучаснішої техніки та зброї саме на державному рівні (а не на рівні протистояння екстериторіальним терористичним утворенням, як ХАМАС, Хезболла тощо). Погодьтесь, ви навіть не все змогли зрозуміти з того, що Залужний позначив як очевидні речі. Він в цьому розбирається. Ми (і не тільки «ми» як читачі, очевидно) – ні. Отже, чия позиція підставовіша і має бути переконливішою?
Залужний на сьогодні виглядає найбільш модерним з успішних бойових генералів світу. Він прямо на ходу розробляє робочі і ефективні (навіть за наявного дефіциту ресурсів) тактики і стратегію для масштабних воєн 1 половини 21 століття.
І якщо Залужний каже «Ми вже маємо можливості знищити ворога та забезпечити існування державності. Наша мета має полягати в тому, щоб скористатися моментом»... То він точно розуміє, що каже і на які дані спирається.
Хоча в цілому Залужний все ж хоче простих і зрозумілих кожному речей: дронів, більше дронів, більше різних за потужністю, задачами і вартістю дронів. «...Дрони, поряд з іншими видами сучасної зброї забезпечують найкращий спосіб для України уникнути втягування у позиційну війну, в якій ми не маємо переваги. Це також відкриває можливість завдання раптових масованих ударів по критично важливих інфраструктурних об'єктах противника і вузлів зв'язку без розгортання дорогих ракет або авіації, що пілотується. Нові операції ЗСУ можуть включати створення цифрових полів, контроль радіоелектронного середовища або комбіновану операцію з використанням атакуючих дронів і кіберактивів».
А також генерал хоче власного виробництва снарядів, куль, мін, власного ремонту важкої техніки. Того, що зветься «ВПК». «Мова йде про створення абсолютно нової державної системи технологічного переозброєння. Ми вважаємо, що створення такої системи може бути досягнуто за 5 місяців». Хтось вважає це необґрунтованими задачами чи задачами «не на часі»? От власне.
Загалом для України Залужний позначив 3 задачі на рік:
1. Створення системи забезпечення ЗСУ високотехнологічними активами.
2. Нова філософія навчання та ведення війни, яка враховує обмеження у ресурсах та способах їх використання.
3. Освоєння нових бойових можливостей.
Виглядає як цілком робоча схема. Досяжна для України (за умови подолання корупції – це щодо п.1).
Крім того, Залужний в колонці CNN ще й відпрацював по глобальних цілях:
1. Збереження і розширення допомоги від союзників. «Ми повинні боротися зі скороченням військової підтримки з боку ключових союзників, борючись із власною політичною напруженістю».
2. Антиросійський альянс є життєво важливим для країн НАТО і не тільки. Бо не вгамована прямо зараз Росія становить глобальну небезпеку для всіх. «Росія, беручи до уваги те, як події на Близькому Сході відвернули увагу міжнародної спільноти, може спробувати спровокувати нові конфлікти в інших місцях».
==
Зауважте, від першої програмної статті в The Economist минуло лише 3 місяці. Три місяці знадобилось Головкому для прогресу від «війна зайшла в глухий кут, необхідна нова стратегія» до власне розробки цієї стратегії.
І як на нефахівця, залученого в ситуацію від початку великої війни, оновлені стратегічні витичні генерала Залужного виглядають реалістичними, досяжними, такими, що мобілізують союзників конкретними задачами і умовами (те, що від нас і вимагали передусім в Америці), і спроможні справді привести до перемоги".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...