Замінить Leopard 2 і Leclerc: Німеччина і Франція домовились створити танк нового покоління

Німеччина та Франція хочуть спільними зусиллями створити танк нового покоління до 2040 року. У п’ятницю міністри оборони двох країн заявили про перехід до наступної фази проекту. Про це пише Reuters, передають Патріоти України.

Зазначається, що у 2017 році Берлін і Париж домовилися створити спільними зусиллями танк нового покоління, який прийде на заміну німецькому Leopard 2 і французькому Leclerc, а також винищувач нового покоління.

"Обидва проекти страждають від розбіжностей і затримок, що ще більше погіршує франко-німецькі зв’язки, обтяжені розбіжностями щодо енергетичних тем і щодо того, наскільки Європа повинна стати незалежною від США у своїй політиці безпеки. Політичне рішення про перехід до наступного етапу є важливим, оскільки французькі та німецькі компанії мають власні інтереси, а Берлін та Париж не мають спільного бачення", – пише Reuters.

Розробка танка наступного покоління також має підкреслити, що Європа може створити власну оборонну автономію, конкурувати з новими гравцями, такими як Індія та Китай, а також випередити Росію та США, які ще не оприлюднили своїх планів щодо танку наступного покоління.

Наразі відомо, що Париж і Берлін домовилися про подальший розподіл роботи між виробниками та сподіваються підписати свої перші контракти до кінця року. Проект фінансується на рівних і здійснюється під керівництвом Німеччини, а очолюється холдинговою компанією KNDS, створеною спільно французькою Nexter і німецькою Krauss-Maffei-Wegmann (KMW), виробником танка Leopard. Компанії Rheinmetall і Thales також беруть участь у проекті.

"Було проведено дуже важливу роботу, яка... дозволяє нам сказати, що в 2040-х роках настане час для двох дружніх сусідніх країн, членів Європейського Союзу та членів НАТО, мати повністю функціональну та оперативну броньовану кавалерію", – сказав міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Електропідстанції більше немає: Дрони атакували Бєлгородську область (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 12:41

У Бєлгородській області безпілотники атакували і спалили електропідстанцію, яку використовували російські війська. Про це український волонтер Сергій Стерненко повідомив у Мережі 7 травня, передають Патріоти України. "БНР, невідомі люди вашими дронами ...

І зараз, і раніше я попереджав, що ставка на перемовини у цій війні є хибною, - Портников

вівторок, 7 травень 2024, 12:27

"Я постійно зустрічаюсь із коментарями, в яких мене звинувачують у бажанні "воювати до останнього українця", дискредитації ідеї перемовин тощо. Тому хочу чітко викласти свою позицію", - пише оглядач Віталій Портников на своїй сторінці у соцмережі "Фейс...