Замість "мангалів" та "сараїв". В Україні помічено танк Т-90 ЗС РФ із новим захистом від дронів

На одному з опублікованих фото російський танк оснащено додатковими бронеплитами. Експерти вважають, що таке рішення проходить тестування під час бойових дій в Україні.

Нещодавно на території України було помічено новітній російський танк Т-90М "Прорив". Всупереч низькій якості фото, на ньому видно помітні зміни: з вежі танка знято захисні "клітки", а на їхньому місці з'явилися дві симетрично розташовані бронеплити. Про це 29 травня повідомили оглядачі Bulgarian Military.

Автори матеріалу пишуть, що наразі немає остаточної інформації про те, чи є цей Т-90М частиною нового постачання, чи всі танки з цієї партії отримали такі оновлення. Цікаво, що ці бронеплити виглядають так, ніби вони заводського виробництва, а не кустарного виготовлення. Західні спостерігачі припускають, що це може бути одиничний екземпляр, що проходить тестування новітніх модернізацій.

Також військові аналітики вважають, що Росія тестує ще одне оновлення Т-90М в активній зоні бойових дій. Цілком імовірно, ця нова версія незабаром вироблятиметься у великих кількостях і стане стандартною моделлю.

Елементи нової броні на танку Т-90М

Фото: Соцмережi

Мета модернізації

Ці поліпшення російських танків спрямовані на протидію дедалі більшій загрозі з боку дронів і боєприпасів, які все частіше використовуються в сучасному озброєнні. Подібний дизайн також захищає двигуни й трансмісії.

Зазначається, що ця модернізація буде корисною для російських екіпажів танків особливо в лісових районах, якщо вона виявиться ефективною під час випробувань у боях.

Ймовірні переваги нової броні

На думку експертів, додатковий шар броні має кілька переваг:

  • він не заважає видимості та роботі кулеметів;
  • захищає від осколків блоки динамічного захисту танка;
  • забезпечує легкість посадки та висадки екіпажу.

"Крім того, таке рішення дасть змогу швидко виготовити додаткові бронеплити на кожному заводі УВЗ, а незабаром впровадити аналогічну модернізацію на танки Т-72Б3", — підкреслили оглядачі.

ЗС РФ отримали партію модернізованих танків Т-90М "Прорыв-3": що відомо

Однією з причин тестування нового захисту стала невелика ефективність металевих екранів, так званих "мангалів", проти більш сучасної зброї, особливо проти боєголовок із тандемним зарядом, спеціально розроблених для обходу такого захисту.

Раніше повідомлялося, що російський танк Т-90М "Прорив" є найсучаснішою машиною сімейства Т-90. Попри це він має один примітний недолік — час від часу на відео їхнього знищення вежа безконтрольно починає обертатися, що може означати серйозну проблему з електронікою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знищили пункт управління армії РФ! Є втрати у штабі. У Росії вибухнув пороховий завод і база дронів, - Снєгирьов

понеділок, 8 липень 2024, 8:05

Українські військові продовжують нищити стратегічно важливу для росіян техніку на Херсонщині. Так, у п'ятницю, 5 липня, уражено пункт управління російської армії в районі Нової Каховки. За попередніми даними, знищено дві станції – електроживлення та зв...

Народні прикмети на 8 липня. Про що українки молили цього дня Пресвяту Богородицю

понеділок, 8 липень 2024, 7:05

8 липня за новим церковним календарем православні віряни згадують великомученика Прокопія, а також явлення Казанської ікони Пресвятої Богородиці. У народі день прозвали Прокопів або Зажинки. Про традиції та прикмети 8 липня і яке сьогодні свято відзна...