Замість того, щоб "рятувати Путіна"?: У ніч марша Пригожина на Москву російський генерал Алексєєв 35 разів телефонував коханці

Генералітет країни-агресора Росії виявляв пасивний саботаж під час заколоту ватажка приватної військової компанії "Вагнер" (визнана міжнародною злочинною організацією) Євгена Пригожина в червні 2023 року. Про це в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону заявив болгарський журналіст-розслідувач Христо Грозєв, передають Патріоти України.

Гордон висловив думку, що російська еліта, зокрема генерали, втомилася від нелегітимного президента РФ Володимира Путіна і хотіла б "підкласти йому свиню", щоб скоріше його позбутися. "Щодо генералів: я не можу сказати, що вони собі дозволили б активний саботаж. Пасивний ми бачили вже. Навіть коли Пригожин улаштував марш на Москву. Я і раніше говорив у ЗМІ, що тоді ми спостерігали в реальному часі комунікації генералів, навіть генерала, найважливішого у ГРУ, який відповідає за всю війну в Україні", – прокоментував Грозєв.

Він підтвердив, що має на увазі першого заступника начальника Головного управління (відоме як ГРУ) Генштабу збройних сил РФ генерал-лейтенанта Володимира Алексєєва. "Було видно, що всю ніч, коли конвой Пригожина заволодів кількома містечками й потім поїхав у бік Москви, він не робив того, що очікували від нього. Замість того, щоб одразу поїхати на роботу й починати Генштабом керувати та готувати захист, він почав телефонувати коханці. І дзвінків таких було 35 протягом ночі. Це начебто вони дивилися Netflix", – повідомив Грозєв.

За його словами, видно було, що вночі вони обговорювали те, що відбувалося. "Я, звісно, не чув їхніх дзвінків, але дуже дивно було, тому що в інші ночі вони не говорять так часто. Тож, найімовірніше, вони обговорювали те, що відбувається. Потім ми побачили відео генерала Алексєєва з Пригожиним, де він сам ніби з гумором говорив: "Ну так, прибери [на той момент міністра оборони РФ Сергія] Шойгу. З нашого боку проблем не побачиш", – припустив розслідувач.

Він вважає, що в Росії "пасивне ставлення до війни вже накопичилося давно". "Ми бачимо в Telegram-каналах, які дуже близькі до силовиків, до ФСБ, що вони зі зловтіхою дивляться на те, що українські війська роблять... Вони із задоволенням пишуть про новий захоплений кілометр, бо вони в цьому бачать, як і ми з вами, шлях до ймовірного закінчення війни чи навіть до повалення Путіна", – заявив Грозєв.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чому здають Покровськ: як росія веде наступ? - Бутусов

неділя, 1 вересень 2024, 0:30

Що буде, якщо рф захопить Покровськ?

План "Потужні потуги"

субота, 31 серпень 2024, 22:04

До чергового плану Володимира Зеленського, озвученого ним під час прес-конференції, важко висувати критичні зауваження. І не тому, що, як відповів Президент журналістам, критика – це коли "спустили "темники" чи "хтось замовив критику команди Офісу през...