Замовник вимагав виключно чорні: Кабмін купив майже сотню комп'ютерів за 1,65 млн грн і отримав "велику знижку" в 100 грн

Кабмін витратив майже 1,65 млн грн на закупівлю персональних комп'ютерів. При цьому торги пройшли лише з 1 учасником – компанією "Атласс Груп", – який і став переможцем, зробивши при цьому ледь помітну "знижку". Прикметно, що це не перший тендер для держструктур, – у т.ч., і для Кабміну, – у якому "Атласс Груп" перемогла, будучи єдиним учасником, зазначають Патріоти України.

Придбання комп'ютерів здійснив Господарсько-фінансовий департамент Секретаріату Кабінету Міністрів. За даними Prozorro, закуплено було відразу 72 комп'ютери, особливою вимогою до яких був колір корпусу – виключно чорний.

Переможцем тендеру стала компанія "Атласс Груп" зі статутним капіталом у 28 тис. грн. Запропонована нею ціна в 1 млн 649 тис. 894 грн. виявилася всього на 106 грн. меншою за ту, яку в Кабміні готові були заплатити спочатку.

Зареєстровано цю компанію, за даними YouControl, у Києві. Керує нею Людмила Білерт, місцем реєстрації якої вказано Херсон. Що свідчить на користь реальності фірми і проваджуваної нею діяльності – адже, наприклад, компанії, зареєстровані за однією адресою зі своїм керівником, часто мають ознаки фіктивних.

За даними Clarity Project, це не перша поставка "Атласс Груп" для Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів. Наприкінці 2022 року вона у такому ж неконкурентному тендері отримала 2,697 млн грн за ноутбуки. Яких Кабміну знадобилося одразу 100.

Крім того, ця компанія у 2 підходи отримала понад 2 млн грн від Департаменту поліції охорони. Зокрема, 1,401 млн грн за 45 персональних комп'ютерів. Причому тоді також була єдиним учасником тендеру. А за 21 одиницю різноманітної комп'ютерної техніки компанія отримала 713,844 тис. грн. І також була єдиним учасником торгів.



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...