"Заповідник "Гетьманська столиця" в Батурині. Чудова ілюстрація ставлення до людей в Україні", - політтехнолог Голобуцький

"Чудова ілюстрація ставлення до людей в Україні. Був оце зараз в Батурині. На території Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» стоїть свіжопобудований новий гарний туалет – але він, звісно, не працює", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Натомість в метрі від нього є дерев'яна будка, сморід від якої збиває з ніг метрів за 20. Хотів сфотографувати, але так і не втрапив моменту, щоб там не було людей (бо вийшло би реально незручно – так, ніби я спеціально фотографую когось, хто заходить до туалету чи виходить з нього). Однак факт лишається фактом: пафосна європейська локація – і смердюча дерев’яна буда замість туалету.
А під постом - фотка вже від палацу Розумовського. Також не так давно оновленого (хоча вже де-не-де потрісканого і обваленого). Сам факт оновлення старовинної пам’ятки можна оцінювати по-різному. Комусь подобається, що палац освіжили і він не виглядає руїнами. Мені як історику більш цінним видається «натуральний» старий вигляд історичної будівлі, нехай і менш глянцевий.
Але найбільше враження знов лишив не палац. Бо там все зробили, помалювали, відремонтували, плитку довкола виклали... А туалет так само не працює. Хоча вхід платний. Зате є отака дерев'яна коробка – ймовірно, з залишків риштувань стулили на два цвяхи. Здалеку – так ніби крихітні сірі вулики. Зблизька – ті ж вулики, тільки засрані, вибачаюсь.
Так що підсумок мандрівки: можна побудувати що завгодно, відремонтувати як завгодно ідеально, але для мене сучасний Батурин асоціюватиметься все одно саме з цими двома дерев'яними туалетами. І смородом від них. Хоча, звісно, "Разруха не в клозетах, а в головах" (с)".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала, - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...