"Зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового": Військовослужбовець ЗСУ розповів про спроби просування росіян

Росіяни не можуть взяти Вугледар, бо він розташований на висоті. Тому зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового. Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Михайло-Лука Кабусь (Магнат), передають Патріоти України.

"Окупанти хочуть через Курахове зайти з тилу на Вугледар. Оточувати міста, щоб ЗСУ відступали - стандартна тактика росіян. Усі розуміють ситуацію і роблять все, щоб не допустити цього оточення в майбутньому. На фронті є достатня кількість помилок. Думаю, цей болючий досвід врахований на цьому напрямку, сили та засоби будуть вчасно застосовані, щоб не допустити подібних сценаріїв", - сказав Магнат.

Біля Новомихайлівки ведуться важкі бої. Туди ворог кинув найбільше сил, щоб вирівняти лінію фронту. Наразі виглядає так, що ворог накопичує резерви, зазначив військовослужбовець.

"Поки ми не розуміємо, в якому напрямку будуть рухатися росіяни. Але зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового. Тобто вони хочуть вирівняти лінію і намагаються просуватися в сторону Георгіївки. Перешкодою для них є водойми. Взагалі зараз їм все важко вдається. Те, що окупанти називають просуванням, насправді є дуже кривавим для них. Адже росіяни втратили багато техніки й особового складу. Тому масштабного прориву тут не очікується. Але якщо ворог застосує достатньо резервів, як це було на Авдіївському напрямку, то, можливо, для нас будуть якісь нові виклики. Наразі ситуація стабільна, наскільки це можливо, з наявними засобами, які є в ЗСУ", - додав він.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Значно більше ескадрильї: Військовий експерт поділився інсайдами, коли і в якій кількості перші винищувачі F-16 передадуть Україні

субота, 27 квітень 2024, 9:40

Українські Повітряні сили невдовзі отримають багатоцільові літаки-винищувачі F-16 від західних країн-партнерів. Про це в ефірі Апостроф TV розповів авіаційний експерт Костянтин Криволап. . На його думку, одразу три країни-союзники зможуть передати укр...

"Нічні відьми" ХХІ століття: Україна переробляє легкомоторні літаки на безпілотні бомбардувальники та важкі дрони-камікадзе далекої дії (фотофакти)

субота, 27 квітень 2024, 8:15

Корисне навантаження таких БПЛА в рази більше ніж у Шахеда-Герані, а радіус польоту співставний з ірано-російськими дронами. Мова йде не про одноразові дрони-камікадзе, адже конструкція літака дозволяє здійснювати неодноразове скидання бомб. Про це ж с...