"Зараз сирени виють кожного дня, і Росія поряд, але бомблять їх. У мене нуль емпатії", - блогерка із Харкова

"У нас доволі галасливі сусіди. Їм просто не живеться спокійно - рік тому вони танцювали від радощів, що нас бомблять. Цього року їм вже не так весело, але у них щоночі якісь незрозумілі вечірки. Не від радощів, а від відчаю, чи вже за звичкою", - пише харків'янка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Я про Бєлгород, якщо що. Бо вчора, наприклад, сім ракет летіли на Харків, але жодного вибуху в місті не чули - наче всі сім впали туди, звідки вилітали. Оце там паніка.
Оце весело.

Рік тому, в березні, ми потрапили на захід України. Після 5 днів мандрів по забитим тисячами автівок дорогам. Позаду Харків, Дніпро (де на другий день, як проїхали, прилетіло), Кропивницький (дитсадок, волонтери, натовпи людей, яким зле і викликають швидку...), Вінниця і аеродроми, які спалахують вогнем. Старокостянтинів на Хмельниччині і зелений російський бомбардувальник з червоними зірками на крилах, просто над нами, у полі, над головами...

І ось, коли вже приїхали, перевели подих, одної ночі пише сусідка. Пересилає повідомлення з якоїсь групи в вайбері містечка, де ми зупинились: "... про це не говорять, але сьогодні вночі, є інформація, що наш центр будуть бомбити. Хто може, тікайте...".

Щось таке. А сирени виють голосно. Дуже голосно. І я сама, з дітьми та переляканим батьком, у якого серце, в темряві, тої ночі, як кажуть, "припливли"... Куди далі? Бо коли їхали - то сподівались саме на тишу, після того, що ми пережили. То був вкид, звісно, бо росіяни знаходили, що бомбардувати, і так. Якусь маленьку міськраду на нашому заході їм бомбардувати виявилося нецікаво.

Але з тих часів ми пережили якусь трансформацію. Зараз сирени виють кожного дня, і росія поряд - але бомблять їх. Росіян. Чи це Курськ бомбить Бєлгород, чи Бєлгород сам себе, чи якась інша російська республіка вирішила поборотися за місце під сонцем - але в сусідів зараз зовсім не тихо. А в мене нуль емпатії. Ну звідки б вона взялася?".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Це найбільша атака по РФ! Полетіли сотні дронів. Після атаки почався колапс, - Снєгирьов

понеділок, 20 травень 2024, 9:40

Росію і тимчасово окупований Крим накрила наймасштабніша атака безпілотників. Ціллю Сил оборони України були об'єкти критичної і нафтопереробної інфраструктури, а також кораблі Чорноморського флоту РФ. Російські ЗМІ вважають, що масова атака була прове...

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...