Зараз триває вирішальна операція літньо-осіннього контрнаступу, - Євген Дикий

17 листопада представники Морської піхоти ЗСУ заявили, що провели серію успішних дій на лівому березі Дніпра у Херсонській області. ЗСУ вдалося закріпитися на кількох плацдармах. Ці успіхи Сил оборони України ставлять під загрозу всю оборону росіян на Півдні. Про це повідомив в ексклюзивному коментарі Фактам ICTV екскомандир взводу батальйону "Айдар", ветеран АТО Євген Дикий, передають Патріоти України.

Більш того, бої на лівобережжі Херсонщини можуть стати вирішальними взагалі для кампанії цього року. "Фактично за їх підсумками буде визначатися, з чим ми далі заходимо в зиму і в наступний рік", - наголошує експерт.

Крім того, Дикий пояснює, що наразі вся оборона РФ базується на тому, що в них є так звана лінія Суровікіна, яку дуже складно пробити. "За все літо нам вдалося повністю знищити першу із трьох ліній оборони. Досі тривають дуже важкі бої на другій лінії оборони, а до третьої навіть ще не вийшли. І є Дніпро, яке вони так само вважають лінією оборони і де давно існувала "сіра зона" по лівому берегу", - зазначив Дикий.

Він наголосив, що там постійно діяли наші диверсійно-розвідувальні групи, але росіяни вважали, що ми ніколи не зможемо перекинути туди якісь серйозні сили, тим більше бронетехніку, і розвинути звідти наступ глибоко у їх тили.

Всупереч таким сподіванням противника українським військовим вдалося висадитися на лівий берег та закріпитися там. Однак з цього моменту окупанти працюють по Силах оборони України всім, чим тільки можна. Найбільшу загрозу, на думку Дикого, там становить російська авіація.

"Але вже можна констатувати факт, що скинути назад в Дніпро наших бійців їм не вдалося. Плацдарм вже є, він вже, можна сказати, стаціонарний, постійний, на нього перекидають підкріплення, він потроху розширюється. Це створює велику загрозу для всієї системи оборони росіян", - наголосив Дикий.

На його думку, якщо ЗСУ вдасться перекинути на цей плацдарм ще більші сили і розширити його в напрямку Криму, в напрямку Перекопа, то в них виникає загроза, що все їх угруповання може бути розрізане на дві частини.

Тож та частина окупантів, яка наразі веде оборону по лінії Суровікіна на Запоріжжі, залишиться відрізаною від основного їх постачання, яке здійснюється через Кримський півострів.

"Якби нам це вдалося, це б взагалі означало перелам усієї кампанії, це фактично був би успіх нашого літньо-осіннього великого контрнаступу. Чи нам це вдасться – наразі 50 на 50, тому що це війна, тому що росіяни не гірше за нас розуміють, які високі ставки", - додає Дикий.

Тож окупанти, ймовірно, кинуть всі резерви на те, щоб не дати нам цей плацдарм розширити, не дати прорватися далі в їхні оперативні тили.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...