Зараз вже зрозуміло, чи позначиться ризик дефолту США на допомозі Україні, - Bloomberg

Угода щодо запобігання дефолту США не обмежить здатність адміністрації Байдена надавати Україні додаткову допомогу, передають Патріоти України.

Як заявив представник Білого дому, США сподіваються запевнити Київ, що поставки зброї триватимуть, повідомляє Bloomberg, зазначивши при цьому, що додаткова військова допомога буде проходити через конгрес в якості додаткового заходу, який не буде підпадати під обмеження угоди на федеральні витрати. Компромісний захід, який зараз проходить через Конгрес, збільшить витрати на оборону на 3,3%.

Поки не зрозуміло, чи може Білий дім звернутися до Конгресу з проханням про додаткове фінансування України, і якщо так, то коли. У грудні президент Джо Байден підписав закон про пакет допомоги Україні на суму 45 мільярдів доларів в рамках законопроекту про витрати на кінець року. Чиновники адміністрації заявили, що мають надати достатньо грошей, щоб протриматися до кінця цього фінансового року у вересні.

За даними Держдепартаменту, з початку російського вторгнення в лютому 2022 року США надали допомогу в галузі безпеки на суму 36,9 мільярда доларів.

Білий Дім і республіканські лідери в Конгресі підштовхують законодавців до схвалення угоди до крайнього терміну 5 червня, коли Міністерство фінансів заявляє, що у США закінчаться гроші для виплати боргів. Подібні винятки були зроблені для певного американського фінансування воєн в Іраку та Афганістані, коли в 2013 році було запроваджено широке скорочення витрат в результаті угоди про обмеження боргу.

Законопроект про бюджет встановлює межу витрат на оборону в 886 мільярдів доларів у 2024 фінансовому році. Ця цифра зросте до 895 мільярдів доларів у 2025 фінансовому році. Ці межі більш ніж на 100 мільярдів доларів вище, ніж граничні значення внутрішніх витрат, не пов'язаних з обороною.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...