"Зарубіжні партнери не розуміють, на якій підставі ми санкції вводимо і чому підсанкційні компанії позбавлені можливості оскаржити рішення влади. У них так не прийнято", - Голобуцький

"Україна продовжує тиснути на російський бізнес за допомогою санкцій. І в цій справі без допомоги Заходу не обійтися. Але в цьому якраз ускладнення: США та Європа не квапляться підтримувати українські санкції. Причина – зарубіжні партнери не розуміють, на якій підставі ми ці санкції вводимо і чому підсанкційні компанії позбавлені будь-якої можливості оскаржити рішення влади. В них так не прийнято", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"На жаль, в Україні – може, через брак досвіду, може, з якихось інших причин, - санкційний механізм працює, м’яко кажучи, недосконало. Під санкції потрапляють ті, хто на них не заслуговує, або, коли наявна об’єктивно однакова ситуація, одні опиняються під санкціями, а інші ні. І ті, на кого наклали обмеження без обґрунтування, не мають легальної можливості подати на якусь апеляцію.
Зараз війна, вороги й агенти дійсно виявляються в дуже багатьох галузях, - тож під санкційну «гарячу руку» може потрапити кожен. Та ж Parimatch: неодноразово заявляла, що вийшла з Росії, припинила всі зв’язки з агресором, відкликала франшизу. Але їй все одно перекрили кисень – рішенням РНБО заборонили діяльність на 50 років. А нещодавно КРАІЛ ще й позбавила її ліцензії, мотивуючи це тим, що це автоматичний наслідок для підсанкційних гравців грального ринку. Щоправда, у комісії додали, що якщо санкції знімуть, то компанія знову може подаватися на отримання ліцензії. Потім колись.
От тільки оце «якщо» свідчить, що в державних структурах припускають, що санкції можуть бути зняті – тобто, що можливо для них дійсно немає причини. Бо цей кейс доводить, що санкційну політику в Україні потрібно переглядати. Чи можемо ми під час війни розкидатися успішним бізнесом, його податками і робочими місцями – якщо впевненості в порушеннях немає? Закривати бізнес одразу на десятиліття – без залізобетонних доказів і без стандартної для будь-якої правової держави можливості довести відсутність порушень? В нормі компанії повинні мати змогу апелювати до влади і добиватися справедливості, якщо її не дотримано вповні. А влада, своєю чергою, повинна вміти визнавати свої помилки і приймати підтверджені аргументи іншої сторони.
Бо зі сторони виглядає так, ніби Parimatch під виглядом очищення від тих, хто співпрацює з ворогом, просто викинули з ринку, щоб завести туди інших гравців. Не факт, що дійсно не пов’язаних з Росією. Україна не може собі дозволити валити бізнес лише за те, що він комусь заважає чи хтось захотів собі шматок пирога".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...