Засіб від "Ланцетів": Розбудова ешелонованої оборони РЕБа - це ноу-хау сучасної війни. Якщо це питання буде про*обане, виникне багато питань, - Serg Marco

Бачу що всі почали реагувати на російські відоси, де демонструють декілька десятків фезеляжів розповідаючи про мільйон. Ну і FPV- дрони та інше. Починається стадія питань "а ми що?"

Протокол роботи "ланцетів" та іранських аналогів "ланцетів" не відрізняється від роботи звичайного БПЛА.

Тобто все що потрібно у відповідь- це наповнити лінію зіткнення:

1) Машинами РЕБ які можуть давити БПЛА в частотному діапазоні 800-3000 МГц.

2) Комплексами антидронового захиста машин (САУ, РЕБ, танки, БМП та інше) які "почувши" частоти FPV чи Ланцетов поставлять захисний купол над машиною.

3) Наповнити лінію зіткнення "окопним РЕБом" який буде протидіяти FPV та мавікам.

4) Завʼязати це все в єдину систему, щоб системно ставити перешкоди дронам на лінії зіткнення, контролюючи небо.

5) Закупити комплектуючі (підсилювачі, антени та інше) на майбутню модернізацію засобів постановки перешкод (бо росіяни будуть у відповідь переходити на нестандартні частоти в своїх виробах, і до цього треба бути готовим).

Це не так просто зробити, хоча б тому що цього ще ніхто в світі не робив. Ешелонована оборона РЕБа- це якби ноу-хау сучасної війни. Але ми воюємо у війні 21-го сторіччя, так що нам доведеться еволюціонувати.

Маю надію що цим системно хтось займається. Бо якщо це питання буде пройобане, як і захист від FPV та мавиків, то це викличе багато питань. Український РЕБ вже продемонстрував свою ефективність, ми можемо робити дуже сучасні та ефективні машини. Залишилось зробити те чого не вистачає та закрити проблемні місця.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...