Заступника Шойгу заарештували після спецоперації ГУР, - ЗМІ

Арешт заступника очільника міноборони РФ Тимура Іванова пов'язаний із березневою спецоперацією Головного управління розвідки Міноборони України. Про це 24 квітня повідомили "Українська правда" й "Суспільне" з посиланням на джерела, передають Патріоти України.

У березні кіберфахівці ГУР дістали доступ до серверів оборонного відомства РФ і зокрема до службової документації Іванова. "Цей заступник [глави МО РФ Сергія] Шойгу відіграв важливу роль у тому, що кібератака стала успішною", – зазначали тоді в розвідці.

Невдовзі після цього слідчі органи РФ розпочали проти Іванова слідство за обвинуваченням у корупції і, зрештою, його заарештували за підозрою в отриманні хабаря. За словами джерел ЗМІ, у Кремлі знали про хабарництво Іванова, але затримали його не за корупцію. Саме медійний розголос витоку інформації й потрапляння її до української розвідки стали реальною причиною його переслідування.

"Усі знали, що він – ключовий корупціонер у структурі міноборони РФ, а журналістські розслідування з великою кількістю неспростовних підтверджень, зокрема в контексті злочинів РФ у Маріуполі, зробили цю інформацію суспільним надбанням. Проте "санкції" проти Іванова було вжито лише після того, коли стався цей масивний витік чутливих даних", – наголосив співрозмовник "Української правди".

Джерело "Суспільного" у спецслужбах також звернуло увагу на те, що вся інша "путінська верхівка" – такі самі корупціонери, "просто російські силовики чутливі до деякої інформації". "Послаблення керівної ланки противника – це завжди добре", – резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд "турбуючих" напрямків: Суми, Харьків... - Костянтин Машовець

понеділок, 6 травень 2024, 4:15

1. На даний момент, діюче на цьому напрямку угрупування військ противника (УВ) "Север" продовжує процес свого оперативного розгортання (він ще не завершенний). . Але, загалом, багатьох це турбує. Особливо, у контексті, так званого, "великого літнього ...