"Зазнали невдачі, маючи перевагу у кількості": Бен Уоллес назвав три причини провалу російського бліцкригу в Україні

Блискавичне російське вторгнення в Україну провалилося тому, що окупаційні війська не забезпечили собі нормальний зв’язок, бронезахист та комплексну протиповітряну оборону. Про це заявив міністр оборони Великобританії Бен Уоллес, повідомляють Патріоти України із посиланням на The Guardian.

«Росіяни зазнали невдачі, маючи перевагу у кількості. Вони могли похвалитися тим, скільки у них БМП та танків, але у них не було ні нормальної комплексної ППО, ні нормального зв'язку, ні нормальної захисної броні на їхній бронетехніці, яку Джавеліни просто розібрали. І за всієї своєї маси вони не могли рухатися далі», - зазначив він.

Він також прокоментував, як війна в Україні змінить планування НАТО. «У холодній війні у кожного з нас було визначено свої місця, ми всі знали, в якій частині німецького кордону ми будемо розгорнуті. Насправді все звелося до таких деталей, що пілоти знали цілі для свого роду „Дня Д“. Я не очікую, що у нас буде така сама деталізація, але це означає, що НАТО має прояснити, в чому полягає спільний військовий план і яку роль у ньому відіграє Великобританія», - додав Уоллес.

20 жовтня Уоллес заявив, що використання Росією безпілотників іранського виробництва є черговою ознакою стратегічної деградації російських збройних сил.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....