Зазвичай перевозили вантажі певного типу: Журналісти встановили прізвища загиблих членів екіпажу російського Іл-76

Журналісти проєкту Радіо Свобода "Схеми" заявили, що встановили прізвища членів екіпажу російського літака Іл-76, який впав у Бєлгородській області сьогодні, 24 січня, передають Патріоти України.

За словами журналістів, екіпаж у складі шести осіб належав до 117-го військово-транспортного авіаційного полку із дислокацією в Оренбурзі. Загибель щонайменше трьох підтвердили їхні родичі. Це 36-річний командир Станіслав Беззубкін, штурман Олексій Високін, 38-річний бортінженер Андрій Пілуєв.

Загибель командира Станіслава Беззубкіна підтвердила його дружина. Вона сказала, що про смерть чоловіка їй повідомили у російському Міністерстві оборони. За словами дружини загиблого росіянина, востаннє вона спілкувалась з чоловіком вранці, коли той мав вилітати з Москви.

Дружина бортового інженера Андрія Пілуєва сказала, що знає про його про загибель, але офіційно про це їй не повідомляли. Дані у Мережі свідчать, Пілуєв був нагороджений медаллю "За повернення Криму" та за участь у бойових діях у Сирії.

Загибель штурмана Олексія Високіна підтвердила його двоюрідна сестра з посиланням на його батьків.

Крім того журналісти розшукали в соціальних мережах сторінку ще одного члена екіпажу Іл-76 — бортового радиста Ігоря Саблінського. Під його фото висловлюють співчуття щодо загибелі.

Також політ мав обслуговувати бортінженер авіадесантного обладнання Сергій Житєньов, але наразі не вдалося підтвердити його загибель.

Що відомо про 117 полк

За інформацією "Схем", у березні 2022 року ГУР вказало Беззубкіна, Високіна, Пілуєва, Житєньова та Саблінського у списку військовослужбовців 117 окремого транспортного авіаційного полку, "які доставляють зброю та боєприпаси для вбивства мирних громадян України".

117-й полк – це військова частина №45097 в Оренбурзькій області. Згідно з відкритими даними, цей полк займається обслуговуванням військово-транспортних засобів, що перевозять спеціальні вантажі для матеріального забезпечення російської армії. Літаки цього полку базуються на аеродромі в Оренбурзі.

Водночас журналістам не вдалось перевірити інформацію, чи справді на борту Іл-76 були українські полонені.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін не пробачить свого "маршала перемоги"? Кар'єра Шойгу стрімко завертає від ближнього боярина та кандидата в спадкоємці престолу до відставного шамана

четвер, 9 травень 2024, 9:14

Арешт Тимура Іванова, заступника міністра оборони РФ - це серйозне потрясіння для всього оточення Сергія Шойгу. Та й сам Кожугетович навряд чи тепер може розраховувати на місце в новому уряді, який Путін має представити найближчим часом. За даними Tele...

Гори російських трупів: Захисники Роботиного на Запоріжжі показали, як окупанти начебто взяли ключовий український плацдарм на Мелітопольському напрямку (відео 16+)

четвер, 9 травень 2024, 8:30

Загарбники неодноразово брали на словах це селище, котре селить окупантам як кістка в горлянці посеред ключової смуги "лінії Суровікіна". Воїн 118-ї механізованої бригади ЗСУ показує трупи російських солдатів в одному з будинків поблизу школи у селі Ро...