Збройні сили знищили МТ-ЛБ з корабельною установкою А-22 "Огонь"

Збройні сили знищили МТ-ЛБ з корабельною установкою А-22 “Огонь”

Збройні сили України знищили першу російську МТ-ЛБ з пусковими установками радянського вогнеметно-запалювального корабельного комплексу А-22 “Огонь”.

Відповідні фотографії оприлюднили в соціальних мережах.

Повідомляється, що бойова машина була знищена поблизу селища Козачі Лагері, що на Херсонщині.

Враховуючи наближеність населеного пукту до позицій українських військових, засобом ураження міг бути FPV-дрон або дрон з можливістю скидання боєприпасів.

Підтвердженням цього може слугувати обгорілий корпус бойової машини та візуальна відсутність осколкових пошкоджень.

“Мілітарний” повідомляв про появу таких РСЗВ у червні 2023 року.

А-22 “Огонь” – це вогнеметно-запалювальний корабельний комплекс калібру 140 мм, що призначений для озброєння десантних суден на повітряній подушці.

Пускова установка, що має індекс МС-227, оснащується некерованими ракетами ОФ-45, ЗЖ-45 або ОФД-45.

Основний боєприпас ОФ-45 призначений для ураження легоброньованої техніки та піхоти, його варіант ОФД-45 має потужнішу бойову частину та збільшену дальність ураження.

Дальність ведення вогню снарядами ОФ-45 доходить до 4500 метрів, ОФД-45 – до 9500 метрів. Маса бойової частини у першому випадку складає 5,56 кілограмів, у другому – 6 кілограмів.

Також є запалювальні снаряди ЗЖ-45, що за своїми характеристиками близькі до ОФ-45.

Крім того, сама пускова установка має два типи, перший – це МС-227, що у походному стані розміщується у спеціальній ніші, другий – МС-227П, що стаціонарно розміщується на палубі. На російських МТ-ЛБ найімовірніше використовується саме МС-227П.

Установка вміщує в собі 22 ракети, на кораблях боєзапас зберігається в спеціальних нішах, у випадку з МТ-ЛБ найімовірніше заряджається вручну.

Відсутність корабельних систем управління вогнем змусила росіян інтегрувати на цей комплекс оптичні засоби для наведення.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...