Падіння у Бєлгороді Іл-76. Чи були на борту українські військовополонені: Олександр Коваленко вказав на важливі нюанси щодо вантажу знищеного російського транспортника

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вказав на деталі, які можуть підтверджувати версію про те, що, ймовірно, на борту російського літака Іл-76 були не українські військовополонені, а зенітні керовані ракети (ЗУР) для ЗРК "С-300".

"Цю версію підтверджує те, що від літака після падіння нічого не залишилося, а частини його фюзеляжу розкидало по полю, тобто, після падіння і удару об землю, була і ще потужна детонація боєкомплекту", - зазначив він.

Крім того, коментуючи з'явилися фото з місця аварії літака, Коваленко звернув увагу на те, що "по полю немає ознак розкиданих тіл":

"Разом з екіпажем - 74 людини на борту, за версією МО РФ, але на полі жодного тіла. Тобто, на борту були 6 членів екіпажу, в кабіні".

Також експерт заявив, що полонених літаками не перевозять: "Тим більше, за заявою МО РФ, на 65 полонених було всього 3 супроводжуючих!".

У Росії впав літак Іл-76 - що повідомлялося

Як писали ПУ, 24 січня в Бєлгородській області РФ впав літак Іл-76, росіяни стверджують, що падінню Іл-76 передували два потужні вибухи в повітрі. У Мінборони Росії майже відразу заявили, що на борту літака, що розбився були українські військовополонені.

У Міністерстві оборони України, реагуючи на повідомлення про катастрофу Іл-76 в Росії, заявили, що поки не можуть підтвердити, що причиною стала атака Сил оборони.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хтось в "Газпромі" знову плаче?: Дрони атакували НПЗ у російському Башкортостані (відео)

четвер, 9 травень 2024, 13:03

У Росії безпілотники здійснили чергову атаку на один із нафтопереробних заводів. Під ударом опинилося підприємство в Башкортостані. Про це повідомив голова регіону Радій Хабіров у четвер, 9 травня, передають Патріоти України. За його словами, атку було...

Відбувалися стрілкові бої з міста, але в Часів Яр ворог не зайшов, - Кирило Сазонов

четвер, 9 травень 2024, 12:27

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що оперативна ситуація в Часовому Яру дуже важка. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "У Часів Яр росіяни не зайшли, хоча два тижні активно намагалися. ...