"Зелені похорони": У Канаді запропонували використовувати лід для екологічного поховання (фото, відео)

Згідно з ідеєю авторки, після спуску на воді крижана урна з часом почне танути, завдяки чому попіл потрапить у воду, а сама урна безслідно зникне, не залишаючи слідів та відходів.

У Канаді дизайнерка та антропологиня Дайан Біссон розробила концепт екологічних похоронних урн з льоду, які наповнюються прахом і спускаються на воду, передають Патріоти України з посиланням на Tree Hugger.

Біссон провела дослідження сучасних практик поховання і прийшла до ідеї створення безвідходної урни, яка може бути використана і утилізована без будь-яких залишків для навколишнього світу. Дизайнерка вирішила, що лід є кращим рішенням для створення екологічно стійкого контейнера для людського праху."Концепція перетворення меморіального об'єкту, що розчиняється, шляхом перетворення води в тверду форму льоду разом з попелом праху є новаторською ідеєю. Це надихнуло мене на створення нових типів похоронних церемоній, підкреслюючи думку повернення тіла в природне середовище, назад до первісного джерела", – підкреслила Біссон.

Спочатку проект під назвою "Потік" був розроблений для похоронного агентства Memoria в Монреалі. Однак через деякий час дизайнер отримала ексклюзивне замовлення на розробку і виробництво крижаних урн в США.

У компанії Memoria розповіли про "роки розробки кращої форми для похоронної урни з льоду". За їх словами, підсумковий продукт був неодноразово перевірений під час похоронних церемоній в Канаді і отримав позитивні відгуки.

"Багато людей протягом всього життя утворюють міцний зв'язок з океаном, озерами або річками. Вода робить життя на Землі можливим. Протягом всієї історії і в різних культурах вона збереглася як символ життя, оновлення та чистоти", – підкреслюють представники похоронного агентства.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...