Зеленський брехав в очі про "операцію іноземних спецслужб", а не України: Яніна Соколова опублікувала документи про "вагнергейт", котрі не мали ні ТСК, ні Bellingcat (відео)

Відома журналістка оприлюднила документи, які підтверджують підготовку в Україні спецоперації "Авеню" з затримання найманців ПВК "Вагнер" і той факт, що її фінальний етап було перенесено за рішенням вищого воєнно-політичного керівництва, зазначають Патріоти України. Факт і зміст вже викликав бурхливу реакцію на Банковій.

Яніна Соколова повідомила, що документи їй "підкинули на флешці біля робочого офісу кілька днів тому". Вона й її колеги вважають їх оригінальними, тому оприлюднили.

На думку Соколової, таких документів не мали ні парламентська ТСК, ні розслідувачі Bellingcat, які напередодні оприлюднили своє розслідування щодо вагнерівців.

Один із документів – це доповідна записка начальника Головного управління розвідки Міноборони Василя Бурби міністру оборони Андрію Тарану, датована 22 червня 2020 року і завізована 1 липня 2020 року.

Інший документ – затверджений Бурбою звіт про проведення спеціального заходу "Авеню", підписаний начальником спеціального резерву ГУР Міноборони Юрієм Семенюком 4 серпня 2020 року.

У звіті, зокрема, вказується, що Службі безпеки було передано матеріали на 138 осіб, а для відправки за маршрутом Москва – Мінськ – Стамбул було сформовано групу з 48 найманців.

Згодом через турфірму було придбано квитки на літак "Turkish Airlines" сполученням Мінськ – Стамбул для 33 осіб на 25 липня та для 14 осіб на 27 липня.

"Проте після рішення вищого воєнно-політичного керівництва України про перенесення дати вильоту здійснено бронювання та закупівля авіаквитків на 30.07.2020 на 33 особи та на 01.08.2020 на 14 осіб (друга група) та медичні страховки", – йдеться у звіті.

Хто саме приймав рішення у документі не уточнюється.

Попри те, що операція зірвалася і Білорусь зрештою передала "вагнерівців" Росії, у ГУР вирішили "вважати спеціальний захід "Авеню" проведеним", а витрати на нього у сумі 719 382 гривні і 34 копійки – "виправданими".

Соколова заявила, що готова надати документи правоохоронцям.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...