"Зеленський десь випадково почув, що в Україні близько 170 000 км, переплутав з робочими місцями, раз ляпнув і далі вже його ніхто зупинити не може", - Володимир Омелян

"Зеленський любить розповідати, що завдяки Великому Будівництву було створено 170 000 робочих місць. Гадаю, що Зеленський десь випадково почув, що в Україні близько 170 000 км, переплутав з робочими місцями, раз ляпнув і далі вже його ніхто зупинити не може", - пише екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Бо, якщо грубо, кожен робітник цілий рік ремонтував 1 км, то, в принципі, навіть вручну, можна було отримати всі дороги по Україні непоганої якості. Насправді, навіть улюблена Зеленським Київська Школа Економіка зазначає, що у 2020 році відбувся ріст зайнятості з 13 000 до лише 21 000 осіб, 0,12% від усіх зайнятих в економіці. І це, переважно, сезонні робітники, з березня по листопад.
За минулий рік було відремонтовано менше 4% усієї дорожньої мережі, за оптимістичними оцінками самого Укравтодору і Зеленського, бо інтерактивної карти з вичерпним переліком ділянок «будівництва» і його вартості, ми так і не побачили. Зате коштів витратили у 2020, як за 2016-19 рр разом взяті, коли було відремонтовано не 4-5 тис км, а близько 10 000. І продовжуємо стрімко набирати десятки мільярдів гривень боргів.
Проблема ще й у тому, що мінімум половина з витрачених коштів на дороги йде на підтримку економік інших держав (це без врахування викрадених коштів, які пішли на офшори Зеленського і таваріщєй): білоруський та російський бітум, західна техніка та добавки, турецькі, азербайджанські та китайські компанії, які себе прекрасно почувають на українському ринку. З рівнем маржинальності на Великому Будівництві ми вже давно побили рекорди ринків ЄС та США.
Іноземні компанії, яким раніше не було цікаво працювати в Україні через контроль Уряду за ціноутвореннням та прозорі тендери, зараз готові масово заходити на український ринок, навіть якщо на початку потрібно буде мати нетривалу бесіду з Шефіром і Тимошенком за принципом МВФ: дороги за гроші. Бо таких заробітків немає ніде в цивілізованому світі.
Щоправда, жодна українська компанія так досі і не будує дороги чи мости в тому ж Азербайджані, Туреччині, ЄС чи Китаї…".


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...

Поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - Віктор Андрусів

субота, 20 квітень 2024, 0:16

"Я не прихильник теорій змов. Навпаки, прихильник фрази: "Не треба пояснювати всесвітньою змовою звичайне розп...здяйство". Але поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - пише політолог Вікт...